Mersin

Festivalde şehitlere mevlit okutuldu

15:33 30 Ağustos 2015
Festivalde şehitlere mevlit okutuldu

Mersin'in Gülnar ilçesinde belediye tarafından düzenlenen "13. Uluslararası Türkmen Şöleni, Üzüm, Elma ve Badem Festivali"nde, son zamanlarda yaşanan terör saldırıları nedeniyle kutlama yerine şehitler için mevlit okutuldu.

Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, yaptığı açıklamada şehit haberlerinin gelmesi nedeniyle festivalin programını değiştirdiklerini söyledi.

Ülkenin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerin haberleri geldiği için eğlenceli bir festival düzenlemenin doğru olmadığını belirten Günel, şöyle konuştu:

"Bize yakışanı yaparak, canlarını feda eden şehitlerimiz için mevlit okuttuk ve Gülnarlı hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Şehitlerimiz için ilçemizde manevi büyüklerin bulunduğu bazı türbelerimizi hemşehrilerimizle ziyaret ettik. Yatırlarımıza dua ettik. PKK terörünün bir an önce bitmesi için dua ettik. Gülnar'ın çok büyük yatırları olduğunu gördük. Buraların devamlı ziyaret edilmesi ve tanıtılması gerekiyor. Bunun için büyük bir çalışma yapacağız. Yüreğimizi yakan şehit haberleri bitsin istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.