Mersin

TÜGİAD Çukurova Şube Başkanı Öner:

15:01 01 Eylül 2015
TÜGİAD Çukurova Şube Başkanı Öner:

"Mersin’de bu yıl geçen temmuz ayına göre hem ihracatta hem de ithalatta düşüş kaydedildi"

 Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şube Başkanı Armağan Öner, Mersin’de bu yıl geçen temmuz ayına göre hem ihracatta hem de ithalatta düşüş kaydedildiğini ifade etti.

Öner, yazılı açıklamasında, ihracattaki düşüşün ana nedenlerinden birinin çevre ülkelerdeki karışıklıklar olduğunu belirtti.

Mersin’in 2014 yılı temmuz ayında 89.2 milyon dolar olan ihracatının 2015 yılı temmuz ayında 88.2 milyon dolara gerilediğini bildiren Öner, bir önceki yılın temmuz ayında Mersin’in 120.9 milyon dolar olan ithalatının da bu yılın aynı ayında 106.8 milyon dolara gerilediğini kaydetti.

Çukurova yöresinde ihracatta yaşanan düşüşü komşu ülkelerde yaşayan olaylara bağlayan Öner, şöyle devam etti:

"Daha önce de sık sık dile getirdiğimiz gibi Çukurova illerinin yaşanan bu olaylar nedeniyle ekonomik ve sosyal kayıpları çok büyük. Bu kayıplar özellikle Mersin’de ciddi biçimde hissedilmektedir. Mersin pek çok sektörde çok iyi bir potansiyele sahip olmasına karşın bu potansiyeli yeterince kullanamamıştır. Komşu ülkelerden gelen on binlerce mültecinin yol açtığı ekonomik ve sosyal sorunlar, Suriye ve Irak’ta giderek artan çatışmalar bölgenin dengesini sarsmıştır. Bütün bu gelişmeler, en çok da bölge ihracatını etkilemiştir." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.