Mersin

Mersin'de Elaussia Sebaste'deki kazı çalışmaları

13:51 03 Eylül 2015
Mersin'de Elaussia Sebaste'deki kazı çalışmaları

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Elaussia Sebaste Antik Kenti'ndeki kazı alanının aydınlatılıp, halkın ziyaretine açılacağını bildirdi.

Tunçsu, Erdemli ilçesi Ayaş Mahallesi'ndeki kazı alanında, kazı başkanı Prof. Dr. Annalisa Polosa, Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Yaşar Ünlü, kazı başkanı yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Oral ve Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Asena Kızılaslanoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mersin'in, adeta açık hava müzesi olduğunu belirten Tunçsu, "Elaussia Sebaste Antik Kenti'nde kazı yapılan bölge aydınlatılacak, çevresi telle çevrilecek. Ardından halkın ziyaretine açılacak" dedi.

Mersin Turizm Altyapı Birliği'nin (METAB) antik kentin ışıklandırılması ve çevresinin telle çevrilmesine yönelik proje hazırladığını dile getiren Tunçsu, şöyle devam etti:

"Buranın gün yüzüne çıkartılması gerekiyor. Büyükşehir olarak biz de bunu yapmaya çalışacağız. Elaussia Sebaste Antik Kenti, fazla tahrip edilmemiş bir eser ancak birinci derecede sit alanının içerisine özel tapu verilmiş, diğer yandan Mersin- Antalya D-400 karayolu geçiyor. Bu da şunu gösteriyor ki buradaki antik kentin daha farkına varılmamış. Burasının Mersin'e kazandırılması gerekiyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.