Mersin

5. İş ve Kariyer Fuarı

13:02 04 Eylül 2015
5. İş ve Kariyer Fuarı

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan "5. İş ve Kariyer Fuarı" kapsamında 85 kurum ve kuruluş, açacakları stantlarda iş başvurularını kabul edecek

 Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilecek olan ''5. İş ve Kariyer Fuarı'na katılacak olan 85 kurum ve kuruluş, açacakları stantlarda bünyelerinde çalıştırmak üzere işçi arayacak.

Fuar Organizasyonu sorumlusu Serkan Özada, yaptığı yazılı açıklamada, amaçlarının iş arayanlarla işverenleri buluşturmak ve iş arayanlara daha kolay istihdam sağlamak olduğunu belirtti. 

Bugüne kadar 85 firmanın fuar için başvurduğunu ifade eden Özada, önceki yıl gerçekleşen fuara göre bu yıl daha çok katılım olduğunu kaydetti. 

Başvuru yapan firmaların çoğunluğunu özel sektörden olduğunu aktaran Özada, açıklamasında şunları belirtti:

"Başvuru yapan 85 firmadan, 74'ü özel sektörde hizmet veriyor. Bu iş arayanlar için olumlu bir durum. Geçen yıllara göre başvuru sayısında yükselme var. Bu fuarda iş verenlerle iş arayanlar bir arada olacak. İki gün sürecek etkinlik boyunca iş arayanlar stant açan kurum ve kuruluşlara iş başvurusu yapabilecek. Ayrıca sektör hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, üniversite ve meslek lisesi öğrencileri daha iyi şartlarda iş arayanlar için de fuar organizasyonu büyük bir fırsat olacak." 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu ise iş arayanlar ve işverenler arasında yaratılan sinerjinin her dönem daha da arttığını ve daha fazla ilgili gördüğünü bildirdi.

Fuarın iş arayanların kariyerine olumlu katkı sunacağını belirten Kutlu, üniversite öğrencilerinin daha mezun olmadan iş gücü piyasasını tanımaları açısından fuarın önemli olduğunu aktardı.

"5. İş ve Kariyer Fuarı" 17-18 Kasım'da Mersin Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.