Mersin

Silifke'deki yat turlarına ilgi

10:36 06 Eylül 2015
Silifke'deki yat turlarına ilgi

Silifke ilçesinin önemli tatil bölgelerinden Taşucu'nda, günübirlik düzenlenen yat turlarıyla tatilciler Akdeniz'e "mavi yolculuk" yapmanın keyfini yaşıyor.

Taşucu Mahallesi'ndeki turizm işletmelerince düzenlenen turlarla, farklı koylarda denizin tadını çıkaran yerli ve yabancı turistler, Akdeniz'in mavi sularında serinlemenin yanında köpük şov ve çeşitli animasyon gösterileriyle de doyasıya eğleniyor.

Holmi Harabeleri, Liman Kalesi, Dana Adası gibi tarihi yerlerin de gezdirildiği turlara ilgi her geçen gür artıyor.

Silifke Turizm Derneği Başkanı ve yat işletmecisi Ali Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli ve yabancı turistlerin turlara ilgi gösterdiğini belirterek, kalabalık turlarla hem ilçeyi tanıttıklarını hem de kazanç sağladıklarını anlattı.

Turistlere yörenin yapılaşma yaşanmamış bölgelerinde vakit geçirme olanağı sağladıklarını belirten Küçük, "Turlara katılan tatilciler, tertemiz mavi sularda yüzme imkanı buluyor, ayrıca su kayağı ve sörf gibi su sporları yapabiliyorlar. Çeşitli aktivitelere katılan misafirler, 8 saatlik sürede unutulmaz bir gün geçiriyorlar.  Turlara çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişi katılıyor" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.