Mersin

Özgecan Aslan'ın öldürülmesi davası

12:00 09 Eylül 2015
Özgecan Aslan'ın öldürülmesi davası

 Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. 3 Aralık'ta görülecek üçüncü duruşmada sanıklar mahkeme salonunda hazır bulundurulacak.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında savcının mütalaasını okumasının ardından verilen aradan sonra, sanıkların ek savunmaları bulundukları cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alındı.

Savunmalardan önce söz alan Özgecan'ın ailesinin avukatı Sevim Küçük, mütalaada tutuklu sanık Ahmet Suphi Altındöken için "nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs" kısmına katılmadıklarını belirterek, Altındöken'in de "nitelikli cinsel saldırı" suçlamasıyla yargılanmasını, bu yönde kuvvetli deliller olduğunu söyledi. 

Sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken, hakkındaki cinsel saldırı suçlamasını kabul etmeyerek, "Ben 5 dakikalık şey için hem kendi hayatımı hem başkasının hayatını mahveder miyim?" dedi.

Özgecan'ın öldürülmesinde diğer sanık Fatih Gökçe'nin baskısının da olduğunu ileri süren Altındöken, suçsuz olduğunu savundu.

Fatih Gökçe ise cinsel saldırıda bulunduğuna yönelik iddiaları reddederek, diğer sanık Ahmet Suphi Altındöken'in kendisine iftira attığını yineledi. 

Suçlu olmadığını ileri süren Gökçe, "Suçlu değilim, olduğuma da inanmıyorum. Vatandaş olarak üzerime düşeni yaptım. Suphi yalan söylüyor. Hem kendim hem ailem psikolojik işkence görüyor. Oradaki avukatlar, yüzümüze bakarak hangimizin suçlu olduğunu anlasın. Ben mahkemeye gelerek, orada konuşmak istiyorum" diye konuştu.

Necmettin Altındöken ise daha önceki ifadelerinde olduğu gibi olayla bir alakası olmadığını savunarak, sadece kendisine verilen minibüsteki koltuk başlıkları yıkatmak için eve götürdüğünü, masum olduğunu ileri sürdü. 

Savunmaların alınmasının ardından sanık avukatları mütalaaya ilişkin müvekkilleriyle görüşüp ek savunma vermek istediklerini ve sanıkların bir sonraki duruşmada mahkemeye gelip birebir ifade vermesini talep etti.

Avukatların talebini kabul eden mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve 3 Aralık'ta görülecek üçüncü duruşmada salonda hazır bulundurulmalarına karar verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.