Mersin

Mersin'de sağduyu çağrısı

16:52 10 Eylül 2015
Mersin'de sağduyu çağrısı

Mersin'in Erdemli ilçesinde Hakkari Dağlıca ve Iğdır'daki terör saldırılarını protesto etmek amacıyla toplanılmasının ardından çıkan olaylar ve bir kişinin hayatını kaybetmesi üzerine ilçe protokolü sağduyu çağrısı yaptı.

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Erdemli Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda, şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Terörün her türlüsüne karşı olduğunu ve lanetlediğini belirten Taştan, şöyle devam etti:

"Ailelere buradan çağrıda bulunuyorum. Kanı kaynayan 17-18 yaşındaki evlatlarımıza sahip çıkalım. Terör odaklarının asıl amacı ülkede kardeşi kardeşe kırdırıp kaos ortamı yaratmak ve bu güzel ülkemizi parçalatmaktır. Kesinlikle onların ekmeğine yağ sürmeyelim, görevli asker ve polisimize yardımcı olalım. Bu ülke bizim. İlçemizde terör olaylarını protestolar amacından çıkmış bunun sonucunda da daha gençliğinin baharında 19 yaşındaki Bahadırhan Okçu kardeşimiz açılan ateş sonucu yaşamını yitirmiştir. PKK terör örgütü yol kesip insanları katlediyor diye biz de aynısını yapmayalım, yaptığımızda onlardan kalır bir tarafımız olmaz."

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da gençleri sağduyulu olmaya çağırdı.

Ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara fırsat verilmemesi gerektiğinin altını çizen Tollu, son birkaç gündür ilçedeki huzur ortamının bozulmak istendiğini ifade etti.

Erdemli Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Kozan da ailelerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Gençlerin yaşanan terör olayları karşısındaki tepki göstermelerini anlayışla karşıladıklarını ifade eden Kozan, masumane tepkinin farklı mecralara ve vandalizme çekilmesine izin verilmemesini istedi.

Kesilen yollar nedeniyle vatandaşın can ve mal güvenliğinin sıkıntıya girdiğini vurgulayan Kozan, "Biz insanımızın kılına zarar gelmesini istemiyoruz. D-400 karayolunda meydana gelen şiddet olaylarını kesinlikle tasvip etmiyoruz" dedi.

Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici ise gençleri provokasyonlara karşı uyardı.

Toplantıya, çeşitli siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Mersin'in Erdemli ilçesinde, terör saldırılarına tepki amacıyla düzenlenen protestolar sırasında Mersin-Antalya karayolu trafiğe kapatılmış, çıkan olaylarda yaralanan 19 yaşındaki bir genç hastanede hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.