Mersin

Yaylalarda üzüm hasadı başladı

13:27 14 Eylül 2015
Yaylalarda üzüm hasadı başladı

 Mersin'in Silifke ilçesinde nisan ayında örtü altında ilk hasadı yapılan ve kilosu 30 liraya kadar alıcı bulan sofralık üzümün yaylalarda da hasadına başlandı. Sofralık üzümün kilosunun 1,5 liraya kadar alıcı bulduğu bildirildi.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, yaptığı açıklamada, Silifke'nin Türkiye'nin önemli tarım potansiyeline sahip ilçelerinden biri olduğunu, ilk turfanda meyve ve sebze hasadının da burada yapıldığını söyledi.  

Rakımı yüksek yaylalarda üzüm hasadının başladığını ifade eden Can, üzüm üretiminin Uzuncaburç, Keben, Sabak, Karakaya, Kargıcak, Gündüzler ve Kepez mahallelerinde yoğun bir şekilde yapıldığını kaydetti. 

İlçe genelinde yaklaşık 20 bin dönüm araziden yılda 20 bin ton üzüm hasadının gerçekleştirileceğini vurgulayan Can, "Sofralık olarak Alphonse, Toros karası, razaki, atasarısı gibi çeşitlerin yanı sıra aküzüm, göküzüm gibi yerel çeşitlerin de yetiştiriciliği yapılmaktadır. Kurutmalık üzüm çeşitleri, şaraplık ve kuru üzüm olarak değerlendirilmektedir. İlk turfanda olarak örtü altında 51 dönümlük bir alanda üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır" diye konuştu. 

Üretici Zeki Genç de üzüm hasadına başladıklarını belirterek, topladıkları üzümün bir kısmını sofralık olarak satacaklarını bir kısmını da kurutacaklarını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.