Mersin

Kaymakamdan "birlik ve beraberlik" çağrısı

10:56 21 Eylül 2015
Kaymakamdan "birlik ve beraberlik" çağrısı

 Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, terör olaylarına karşı yapılan protestolarda birlik ve beraberliği bozacak hareketlerden kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu. 

Cinbir, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıda muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, son dönemlerde artan terör olayları nedeniyle yüreklere ateş düştüğünü bu yüzden de halkın teröre karşı tepkisinin normal olduğunu söyledi. 

Teröre karşı protestolarda kamu düzenini bozacak hareketlerden kaçınılması gerektiğini ifade den Cinbir, bu konuda muhtarlara büyük görev düştüğünü kaydetti. 

Son zamanlarda hain terör saldırılarından dolayı çok sayıda asker ve polisin şehit olduğunu dile getiren Cinbir, şöyle devam etti:

"Çocukların babalarının arkasından bakışları, eşlerin ağıtları, annelerin babaların feryatları da yüreğimizi dağlıyor. Hep beraber bunu millet olarak yaşıyoruz. Bunu yaşarken öfkemiz var. Teröre lanet okuyoruz. Bu memleketin bölünmez bütünlüğüne göz diken şer odaklarına da birliğimizi, beraberliğimizi ve dirliğimizi hissettirmeye çalışıyoruz. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü parçalama arzusu içinde olanlara da bir ve beraber olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de örf, adet ve milli kültürümüze uygun hareket etmeliyiz. Terörü lanetlerken terörün ekmeğine yağ sürecek hal ve hareketlerden kaçınmak zorundayız. Bu da bizim toplumsal sorumluluğumuzdur."

Sivil toplum örgütlerinin Ankara'da bir araya gelerek güzel bir birliktelik örneği gösterdiklerini vurgulayan Cinbir, dün düzenlenen "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingiyle de terörün lanetlendiğini ve şehitlerin de saygıyla anıldığını belirterek, şehitleri anmanın bir sorumluluk olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.