Mersin

Mersin'deki ihaleye fesat karıştırma iddiası

11:14 30 Eylül 2015
Mersin'deki ihaleye fesat karıştırma iddiası

 Mersin Büyükşehir Belediyesinin önceki yönetimi döneminde bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyon kapsamında eski Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan hakkında verilen yakalama kararının kaldırıldığı bildirildi.

Özcan'ın avukatı Ali Mahir Başarır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkili hakkındaki kararın kaldırılması için Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurduğunu belirtti.

Başvurunun kabul edildiğini ve yakalama kararının kaldırıldığını aktaran Başarır, "Adalet geç de olsa tecelli etmiştir. Sayın mahkeme adil ve yerinde bir karar vermiştir. Macit Özcan önümüzdeki günlerde Mersin'e gelip savunmasını verecek ve ardından basın açıklaması yapacak" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin önceki yönetimi döneminde ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 35 zanlıdan, aralarında Özcan'ın oğlu ve 2 kardeşinin de bulunduğu 15 kişi tutuklanmıştı.

 Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliğine yapılan başvuru sonrasında ise sanıklardan Özcan'ın oğlu İlker Özcan ile kardeşleri Sacit ve Tacit Özcan'ın 500'er bin lira, müteahhit Metin Akray'ın ise 250 bin lira kefaletle, diğer 11 şüphelinin de adli kontrol kapsamında tahliye edilmesine karar verilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.