Mersin

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Mersin İl Temsilcisi Kaçmaz:

14:35 30 Eylül 2015
Türkiye Fizyoterapistler Derneği Mersin İl Temsilcisi Kaçmaz:

"Lisans tamamlama ve uzaktan eğitim uygulaması mesleğimize yararlı değil, zararlı bir uygulamadır"

 Türkiye Fizyoterapistler Derneği Mersin İl Temsilcisi Fatma Kaçmaz, "Lisans tamamlama ve uzaktan eğitim uygulaması mesleğimize yararlı değil, zararlı bir uygulamadır" dedi. 

Kaçmaz, Cumhuriyet Alanı'nda yaptığı basın açıklamasında, fizyoterapistlerin genellikle ortopedi, nöroloji, fiziksel tıp, spor hekimliği, göğüs hastalıkları gibi uzmanlık alanlarında hasta kabul edip, özel tedavi yöntemleri uyguladıklarını söyledi.

Türkiye'de fizyoterapistlik mesleğinin 50 yıldır icra edildiğini ve ilerleyen yıllarda gelişmiş ülkelerdeki standartları yakalayacaklarını umut ettiklerini ifade eden Kaçmaz, şöyle devam etti:

"YÖK'ün yakın tarihte getirdiği lisans tamamlama ve uzaktan eğitim uygulamasıyla dünyadaki uygulamalar ve bilimsel veriler hiçe sayılmıştır. Bu uygulamayla farklı alanlarda 2 yıllık ön lisans eğitimi almış kişilere sınavsız olarak fizyoterapi alanında lisans tamamlama hakkı tanıyıp fizyoterapist olma yolu açılmıştır. Pratik eğitimin esas olduğu fizyoterapide uzaktan eğitimle fizyoterapist yetiştirmek mantık dışı bir uygulamadır. Lisans tamamlama ve uzaktan eğitim uygulaması mesleğimize yararlı değil, zararlı bir uygulamadır."

 Açıklamanın ardından gruptakiler beyaz önlüklerini yere bıraktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.