Mersin

Mersin'de deniz sezonu sürüyor

12:04 05 Ekim 2015
Mersin'de deniz sezonu sürüyor

Mersin'in Erdemli ilçesinde yer alan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Kızkalesi, 30 dereceyi bulan hava, 24 derecedeki deniz suyu sıcaklığıyla tatil sezonunu sürdürüyor.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede bu yılki turizm sezonunun geçen yıllara göre daha iyi geçtiğini belirtti.

Okulların geç açılması ve Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasının turizmciye can suyu olduğunu belirten Çalışkan, Mersin'in uygun hava koşulları sayesinde halen sezonu kapatmadığını ifade etti.

Yurdun bazı bölgelerinde yağışlı hava etkili olurken Mersin sahillerinde hava sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının da 24 dereceden aşağı düşmediğini vurgulayan Çalışkan, "Kızkalesi sahilinde yerli ve yabancı turistler halen denize girip güneşlenebiliyor. Deniz sezonunuz halen sürüyor. Hafta sonu için tatil planı yapanları, yaz aylarında denize doyamayanları buraya bekliyoruz" dedi.

Çalışkan, yabancı turistlerin Kızkalesi'ne olan ilgisinin de her geçen gün arttığını kaydederek, kasım ayı ortalarına kadar denize girebildiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.