Mersin

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Mersin'de

23:08 07 Ekim 2015
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Mersin'de

 Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, "Farklı kesimlerin birbirleriyle etkileşim halinde olması son derece önemlidir. İnsanların birbirini anlaması ve birbirlerine hoşgörüyle yaklaşmasının insanlara katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Elvan, Mersin'deki programı kapsamında eşi Zeliha Elvan ve beraberindeki heyetle Mersin Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret etti.

Mersin'in çok sesliliğin ve çok kültürlülüğün önemli merkezlerinden biri olduğununu vurgulayan Elvan, Hristiyan vatandaşların sorunlarını  kendilerinin de sorunları olarak gördüklerini söyledi. 

Elvan, seçimlerin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu sürecin milletimiz, devletimiz ve toplumun her kesimi için en geniş yelpazede mutluluklar, huzur ve istikrar getirmesini diliyorum. Hepsinden önemlisi bu çok sesliliği ve çok kültürlülüğü yaşatabilmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Farklı kesimlerin birbirleriyle etkileşim halinde olması son derece önemlidir. İnsanların birbirini anlaması ve birbirlerine hoşgörüyle yaklaşmasının insanlara katkı sağlayacağını düşünüyorum."

Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur ise hükümetin çalışmalarını her zaman takdirle izlediklerini ve başarılı olunması için dua ettiklerini belirtti. 

Mersin'de farklı inançtaki insanların kardeşçe yaşadığını anlatan Teymur, şunları kaydetti:

"Gayrimüslimler olarak ibadetlerimizi, dinsel geleneklerimizi büyük bir özgürlük içerisinde icra ediyoruz. Bu konuda biz devletimize her zaman şükran borçluyuz. Mersin'in Hristiyanları olarak taşıdığımız Türkiye Cumhuriyeti kimliğimizle her zaman övünmüşüzdür. Bizler bu toprakları vatanımız olarak bilmişiz. AK Parti hükümeti geldikten sonra kendimizi ifade etme ortamını gerçekten bulduk. Bu konuda çok müteşekkiriz. Açıkçası kimliğimizi bir resmi dairede gösterirken korkardık ama 10-15 yıldır böyle şeylerle karşılaşmıyoruz."

Konuşmaların ardından Teymur, Elvan'a Mersin Ortodoks Kilisesi'ni gezdirerek, kilisenin tarihi hakkında bilgi verdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.