Mersin

Diyarbakır'daki terör saldırısı

18:35 10 Ekim 2015
Diyarbakır'daki terör saldırısı

Şehit polis memuru Tayfun'un Mersin'deki dede evine taziye çadırı kuruldu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Cem Tayfun'un, defnedileceği Mersin'in Erdemli ilçesindeki dede ocağında üzüntü hakim. 

Şehit polis memuru Tayfun'un Erdemli ilçesine bağlı Limonlu Mahallesi'ndeki dede evine Türk bayrakları asıldı. Taziye çadırının kurulduğu dede evinde, şehit Tayfun için Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu. Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici de şehidin dedesi Turgut Kara ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Torunlarının şehit olduğu haberinin verilmesi üzerine büyük üzüntü yaşayan dede Turgut Kara ve anneanne Hatice Kara, gözyaşları içinde torunlarına dua etti.

Dede Kara, şehit torununu kendilerinin büyüttüğünü ilk, orta ve liseyi okuttuklarını, üniversite okurken polisliğe müracaat ettiğini söyledi.

Torununun kendi isteğiyle polis okuluna gittiğini ifade eden Kara, kızının, torunu bebekken eşinden ayrıldığını belirterek, "45 günlüktü büyütmeye başladığımızda 23 yaşına kadar baktık. 14 aylık polisken gitti yavrum" diye gözyaşı döktü.

Gözyaşlarını tutamayan acılı anneanne Hatice Kara da terörü lanetleyerek, "Yaktı bizi yavrum yaktı, oğlum yaktı bizi. Teröre lanet okuyoruz, başka ne diyelim. Teröre lanet olsun. Terör terör işte yedi gitti bütün askerlerimiz, polislerimizi yedi bitirdi" ifadesini kullandı.

Şehidin cenazesi yarın öğle namazını müteakip Erdemli Ulu Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Limonlu Mahallesi'ndeki şehitlikte toprağa verilecek. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.