Mersin

Şehit polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

14:22 11 Ekim 2015
Şehit polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'da teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Tayfun'un cenazesi, memleketi Mersin'de Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla defnedildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Cem Tayfun'un cenazesi, Mersin'in Erdemli ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Erdemli Devlet Hastanesi morgundan alınarak Erdemli Ulu Camisi'ne getirildi.

Şehidin annesi Pervin Kara, babası Vakkas ve amcası Mehmet Tayfun, kız kardeşi Hatice, dedesi Turgut ve anneannesi Hatice Kara, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Şehidin fenalık geçiren yakınlarına 112 Acil Servis ekipleri müdahalede bulundu.

Kur'an-ı Kerim ve şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Ali Melek, cenaze namazını kıldırdı.

Şehit polisin naaşı, Kürtçe ve Türkçe ağıtlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları ve tekbirler eşliğinde Limonlu Mahallesi Mezarlığı'na götürülerek, toprağa verildi.

Törene Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ömer Uyan, Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, şehidin yakınları ve meslektaşları, milletvekilleri ve milletvekili adayları, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. 

Dün, Merkez Sur ve Yenişehir ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından geniş çaplı operasyon başlatılmış, terör örgütü PKK  mensuplarınca düzenlenen bombalı saldırıda polis memuru Cem Tayfun şehit olmuş ve 6 meslektaşı yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.