Mersin

Zeytinyağı fiyatı üreticinin yüzünü güldürüyor

11:43 13 Ekim 2015
Zeytinyağı fiyatı üreticinin yüzünü güldürüyor

Mersin’in Silifke ilçesinde bu yıl 3 bin 500 ton zeytinyağı üretimi bekleniyor

Mersin’in Silifke ilçesinde toplam 3 bin 500 ton zeytinyağı üretimi bekleyen üreticiler kilogram fiyatının 15-20 lira civarında olmasından memnun.

Silifke ilçesinde hasadına başlanan zeytinler üreticiler tarafından sofralık ve yağlık olarak ikiye ayrılıyor. Topladıkları zeytinlerin sofralık olanlarını ayıran çiftçiler, çuvallara doldurdukları diğer ürünleri, zeytinyağı elde etmek için Silifke Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalara götürüp yağa dönüştürüyor.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iklim özellikleri ve toprak yapısıyla zeytinin yörede bazı bölgelere göre daha erken olgunlaştığını ve toplanmaya başlandığını söyledi.

Bu yıl yağlık olarak ayrılacak yaklaşık 14 bin ton zeytinden 3 bin 500 ton zeytinyağı hedeflendiğini bildiren Can, "Üretilen ürünler ilçede bulunan 5 adet zeytinyağı üretim tesisi ve 2 adet salamuralık zeytin tesisinde işlenerek pazara sunuluyor. Zeytinyağı fiyatının şu an 15-20 lira civarında olması üreticiyi memnun ediyor. Hasada yeni başlandığı için bu seviyede olan fiyatın dönem sonunda da istenilen düzeyde kalmasını umut ediyoruz" dedi.

Topladıkları zeytinleri Silifke Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikalara getiren üreticiler ise şu andaki zeytinyağı fiyatlarından memnun olduklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.