Mersin

Mersin'deki "FETÖ/PDY" davası

18:30 13 Ekim 2015
Mersin'deki "FETÖ/PDY" davası

Tutuksuz sanıkların ifadelerinin alınmasıyla devam eden davaya ilişkin yayın yasağı getirildi

 Mersin merkezli 19 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edilirken, davaya ilişkin yayın yasağı kararı verildi.

Haklarında dava açılan tutuksuz 66 sanığın yargılandığı davaya Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Başka bir davadan dolayı Sincan Cezaevinden tutuklu bulunan eski emniyet müdürü Anadolu Atayün duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şenyiğit, eski Mersin İstihbarat Şube Müdürü Ali Çengelci, Doç. Dr. Alper Tunga Akarsubaşı'nın da olduğu tutuksuz yargılanan sanıklar ile tarafların avukatları salonda hazır bulundu. Eski Mersin İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya ise duruşmaya katılmadı. 

Cumhuriyet savcısının, duruşmanın kapalı olarak görülmesi yönündeki talebi, mahkeme heyeti tarafından kabul edilmezken, heyet, davanın açık oturum şeklinde devam etmesine, ancak yayın yasağı getirilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı yarına erteledi.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'de 2 Eylül'de görülmeye başlanan FETÖ/PDY davası, duruşma salonunun fiziksel koşullarının yetersizliği nedeniyle 5 ayrı güne bölünmüş, 3 Eylül'de devam eden duruşmada, tutuklu yargılanan sanıklardan eski Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat Dağlı, emniyet mensupları Ahmet Şanverdi, Bekir Kaymakcıoğlu, Erdem Kanmaz ve Hüseyin Avcı hakkında tahliye kararı verilmişti.

Sanıklardan bir bölümü bugün duruşmaya katılırken, bir bölümü de yarın ve 15 Ekim'deki celselerde ifade verecek. Müştekiler ise 15 ve 16 Ekim'de görülecek celselerde dinlenecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.