Mersin

Mersin'de özel güvenlik görevlilerine terör eğitimi

16:03 17 Kasım 2015
Mersin'de özel güvenlik görevlilerine terör eğitimi

Kentteki bin 692 özel güvenlik görevlisine, terör olayları ve şüpheli paket gibi konularda eğitim verildi

 Mersin Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğünce kentteki bin 692 özel güvenlik görevlisine, terör olayları, şüpheli paket ve kişilerle ilgili eğitim verildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezindeki eğitim seminerine, kamu kurum ve kuruluşları, turizm bölgeleri, pazar yerleri, alışveriş merkezleri ve otogar gibi halkın toplu olarak bulunduğu yerler, petrol, doğalgaz ve elektrik gibi genel hayat bakımından önem arz eden enerji nakil hatlarıyla barajlar, su depoları, trafo, haberleşme tesisleri, hassas noktalar ve bankalarda görev yapan özel güvenlik görevlileri katıldı.

Özel güvenlik görevlilerinin vazifelerini daha dikkatli ve bilinçli şekilde yapmaları, kendi can güvenlikleri başta olmak üzere vatandaşların can ile mal güvenliklerini daha dikkatli ve duyarlı koruyabilmeleri amacıyla gerçekleştirilen eğitimde, terör olayları, şüpheli paket ve kişilerle ilgili bilgiler paylaşıldı.

Eğitimde, terör olayları, olay yeri inceleme ve delillerin muhafazasıyla özel güvenlik mevzuatı konularında da bilgilendirme yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.