Mersin

Güney illeri dostluk karate şampiyonası

09:10 29 Kasım 2015
Güney illeri dostluk karate şampiyonası

  Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Karate Federasyonu, Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus Belediyesi tarafından  desteklenen Minikler ve Yıldızlar Güney İlleri Dostluk Karate Şampiyonası Tarsus'ta yapıldı.

Kaymakam Bekir Atmaca, Tarsus Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonada yaptığı konuşmada, sağlam kafanın sağlam vücutta olacağını belirterek, spor yapanların daha sağlıklı bir yaşam sürdürdüklerini söyledi.

Büyük Önder Atatürk'ün, "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" dediğini anımsatan Atmaca, "Spor aynı zamanda sevgi ve saygıyı da beraberinde getiriyor. Böylece başarıyı ve ahlaklı olmayı da sağlıyor. Bu şampiyonaya emek veren, şampiyonaya katılan herkese ve sporcularımızı kutluyorum. Umarım gelecekte dünya çapında sporcularımız çıkacaktır" diye konuştu. 

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını belirterek, sporun, sağlık, başarı ve disiplin demek olduğunu söyledi. 

Adana, Adıyaman, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'tan 300 sporcunun katıldığı şampiyonada, dereceye giren sporculara madalya ve katılım belgesi verildi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.