Mersin

Anamur, Azerbeycan'ın Şemkir Belediyesi'yle "kardeş" olacak

17:58 01 Aralık 2015
Anamur, Azerbeycan'ın Şemkir Belediyesi'yle "kardeş" olacak

Anamur Belediye Meclisinde yapılan oylamayla Azerbeycan’ın Şemkir Belediyesi ile "Kardeş Kent Protokolü" imzalanmasına karar verildi. 

Belediye Başkanı Mehmet Türe, Belediye Meclisi kasım ayı toplantısında yaptığı konuşmada, 5 kişilik heyetle Azerbeycan'ın Şemkir kentini ziyaret ettiklerini belirtti. 

Şemkir Valisi Alimpaşa Memmedov tarafından karşılandıklarını anlatan Türe, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. 

Kardeş Kent Protokolü kapsamında bir dostluk köprüsü kurulacağına inandıklarına ifade eden Türe, "Özellikle tarım konusunda bizimle iş birliği yapıp buradan gidecek mühendislerimizin öncülüğünde yeni projeler gerçekleştirmek istiyorlar. Orada Türkiye’den bazı işadamlarımız da yatırımlar yapmışlar. Kent yetkilileri, bu yatırımların artmasını istiyor" diye konuştu. 

Türe, Şemkir'den bir heyetin ilkbaharda Anamur’a gelerek incelemeler yapacağını ve ardından da protokol imzalayacaklarını kaydetti. 

Sunumun ardından yapılan oylamada, Şemkir ile Anamur arasında "Kardeş Kent Protokolü" imzalanması oy birliğiyle kabul edildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.