Mersin

Silifke'de vergi rekortmenleri ödüllendirildi

11:23 26 Aralık 2015
Silifke'de vergi rekortmenleri ödüllendirildi

 Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2014 yılının vergi rekortmenleri ödüllendirdi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan törende yaptığı konuşmada, devletin en önemli kaynaklarından birinin vergi olduğunu söyledi.

Silifke'de 15 ay önce göreve başladığını anımsatan Cinbir, "Silifkeli sanayici, iş adamı ve çiftçi vergilerini ödeme konusunda çok duyarlı. İlçeden ne kadar çok üretim olursa ne kadar çok vergi çıkarsa bu Silifke'nin büyüklüğünün göstergesidir. Ülke olarak büyük hedeflerimiz var ve bu hedeflere ulaşmak için çalışıyoruz. Silifke'de 2014 Kurumlar ve Gelirler Vergisi'nde dereceye giren vatandaşlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut da dereceye giren vergi mükelleflerine işlerinde başarı dileyerek işlerinin daha çok büyümesini ve vergi gelirlerinin artması temennisinde bulundu.

Oda Başkanı Nurettin Kaynar ise bugünün Silifke iş dünyasının, Silifkeli tüccarların, sanayicilerin, iş adamlarının, turizmcilerin ve üreticilerin günü olduğunu söyledi.

Silifke'nin yıllardır Mersin'e ve ülkeye hatırı sayılır değerlerle vergi ve döviz katkısında bulunan büyük ilçelerden biri olduğunu anlatan Kaynar, şöyle devam etti:

"Silifkemiz mermeriyle Uzak Doğu ve Arap ülkelerine ihracat konusunda söz sahibi. Ülkemizin yüzde 50 üretimi, ihracatın ise yüzde 60'lık dilimini üretimini sağladığımız çilek sayesinde yakalamış bulunmaktayız. Silifke çileğinin ve mermerinin markalaşmasında emeği geçen siz değerli girişimcilerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu gerek iç, gerek dış sıkıntıların yaşandığı bu süreçte dahi üretime kaldığı yerden devam eden ve istihdam sağlayan siz girişimcileri ödüllendirmekten onur duyuyoruz. Zaman birliğimizi ve beraberliğimizi diri tutma zamanıdır. Silifke olarak biz olma yolunda emin adımlarla devam etmeliyiz. Her alanda birlikte yapacak çok işimiz var."

Konuşmaların ardından vergide ilk 10'a giren iş adamları ile odanın teşvik ödülüne layık görülen iş adamlarına plaketleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.