Mersin

"Köroğlu Operası" Mersin'de prömiyer yapacak

16:43 08 Ocak 2016
"Köroğlu Operası" Mersin'de prömiyer yapacak

 Azerbaycanlı Üzeyir Hacıbeyli'nin "Köroğlu Operası" adlı eseri, Mersin Devlet ve Opera ve Balesince yarın sahneye konacak. 

Eserin Mersin prömiyerini izlemek için kente gelen Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faik Bağırov, Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. 

Bağırov, ziyarette, 4. kez ziyaret ettiği Mersin'de bulmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Ziyaretinin esas amacının, "Köroğlu Operası"nı izlemek olduğunu belirten Bağırov, şöyle konuştu:

"Bu gurur verici bir hadise. Azerbaycan ile Türkiye arasında her alanda olan güzel iş birliği, kardeşlik ilişkileri, siyasi ve ekonomik ilişkilerin yanında kültür alanında da devam ediyor. Bunun güzel bir örneğini yarın Mersin'de göreceğiz. Köroğlu Operası'nın ilk temsili gerçekleştirilecek. Hep beraber bu güzel etkinliğe şahit olacağız." 

Mersin Valisi Çakacak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile Azerbaycan arasında çok köklü ve derin ilişkiler olduğunu söyledi.

Dost ve kardeş 2 ülkenin sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda köklü ilişkileri olduğuna dikkati çeken Çakacak, şunları kaydetti:

"Bu ilişkilerin gelişmesi için 2 ülkenin cumhurbaşkanlarının karşılıklı ziyaretleri oluyor. En son Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan'ı ziyaret ettiler. Karşılıklı iki ülkenin iş adamlarının büyük yatırımları, iki ülke arasındaki derin ilişkiyi çok güzel bir şekilde ifade ediyor. Tek millet iki devlet diye her zaman söylenen bir söz var. Azerbaycan'ın her zaman yanında olmaktan ve sayın büyükelçimizi burada ağırlamaktan memnun olduk."

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı ile Ankara Büyükelçiliği, Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Müdürlüğünün ortak organizasyonuyla hazırlanan "Köroğlu Operası" yarın saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.