Mersin

Mersin'deki FETÖ/PDY davası

16:45 13 Ocak 2016
Mersin'deki FETÖ/PDY davası

Mersin merkezli 19 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonun ardından yürütülen soruşturma kapsamında görülen davada sanık sayısı 70'e yükseldi.Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davada, aralarında başka bir davadan tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu ve eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün'ün de bulunduğu sanıkların bir kısmı, avukatlar ve bazı müştekiler hazır bulundu.

Daha önce tutuksuz 66 sanığın yargılandığı davada sanık sayısı, başka bir dosyanın buna dahil edilmesiyle 70'e yükseldi.

Kimlik tespitinin ardından savcının mütalaasını okumasıyla devam eden duruşmada, sanık avukatları, esasa ilişkin taleplerinin zapta tam olarak geçmediğini savunarak, kayıt alınmasını talep etti.

Talebin kabul edilmesinin ardından mahkeme heyeti, ifadelerin alınma aşamasına geçmek istedi ancak sanık avukatlarının bazıları, müvekkillerinin neyle suçlandıklarını öğrenmeden ve delilleri görmeden savunma yapmayacaklarını söyleyerek, itirazda bulundu.

Uzun süren itirazların ardından mahkeme, sanık avukatlarından Hüdai Kaya'nın salondan çıkmasını istedi. Kaya'nın çıkmasının ardından sanık avukatları salonu terk etmek isteyince, duruşmaya ara verildi.

Aranın ardından, sanık avukatlarıyla mahkeme heyeti arasındaki usul tartışmalarının devam etmesi nedeniyle, duruşmanın yarın devam etmesine karar verildi.


- FETÖ/PDY davası

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 2 Eylül'de görülmeye başlanan FETÖ/PDY davasının duruşmaları, duruşma salonunun fiziksel koşullarının yetersizliği nedeniyle 5 güne bölünmüştü. 3 Eylül'de görülen ikinci celsede 66 sanıktan tutuklu yargılanan eski Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat Dağlı, emniyet personelleri Ahmet Şanverdi, Bekir Kaymakcıoğlu, Erdem Kanmaz ve Hüseyin Avcı hakkında tahliye kararı verilmişti.

Mahkeme heyeti, 13 Ekim'de görülen duruşmada yayın yasağı kararı almış, 14,15 ve 16 Ekim tarihlerindeki duruşmalarda ise sanıklardan sadece ikisi ifade vermiş, gazeteci Mehmet Baransu'nun da aralarında olduğu diğer sanıklar daha geniş savunma yapabilmek için zaman isteyince, dava ertelenmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.