Mersin

Mersin'deki FETÖ/PDY davası

16:17 14 Ocak 2016
Mersin'deki FETÖ/PDY davası

Mersin merkezli 19 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonun ardından haklarında dava açılan 70 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dün savunma avukatları ve mahkeme heyeti arasındaki usul tartışmaları nedeniyle ertelenen, bugün yeniden görülen duruşmaya, aralarında başka bir davadan tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu ve eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün'ün de olduğu sanıkların bir kısmı, avukatlar ve bazı müştekiler katıldı.

Kimlik tespitinin ardından sanık avukatları, dün olduğu gibi bugün de müvekkillerinin neyle suçlandıklarını bilmediklerini ve ara karara rağmen kendilerine delillerin gösterilmediğini öne sürerek, savunma aşamasına geçmeyeceklerini dile getirdi.

Sanıkların ifadelerini vermesini isteyen mahkeme heyetiyle sanık avukatları arasında uzun süre devam eden usul tartışmalarının ardından duruşmaya 15 dakika ara verildi. Bu arada bazı müştekiler ve avukatları ile sanıklar arasında tartışma çıktı. Tartışma, salonda görevli polislerin araya girmesiyle büyümeden sonlandırıldı.

Aranın ardından usul tartışmaları devam edince, mahkeme başkanı, Mehmet Baransu'nun avukatı Sercan Sakallı ile savunma avukatlarından Müdayi Kaya ve Musa Bire'yi salondan dışarı çıkarttı.

Reddihakim talebinde bulunan sanık avukatlarından Yavuz Selim Çelik'in isteği, mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Heyet, duruşmanın yarın da görülmesine karar verdi.

Öte yandan, duruşma öncesinde adliye koridorlarında tartışma çıktı.

- FETÖ/PDY davası

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 2 Eylül'de görülmeye başlanan FETÖ/PDY davasının duruşmaları, duruşma salonunun fiziksel koşullarının yetersizliği nedeniyle 5 güne bölünmüştü. 3 Eylül'de görülen ikinci celsede 66 sanıktan tutuklu yargılanan eski Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat Dağlı, emniyet personeli Ahmet Şanverdi, Bekir Kaymakcıoğlu, Erdem Kanmaz ve Hüseyin Avcı hakkında tahliye kararı verilmişti.

Mahkeme heyeti, 13 Ekim'de görülen duruşmada yayın yasağı kararı almış, 14,15 ve 16 Ekim'deki duruşmalarda sanıklardan sadece ikisi ifade vermiş, gazeteci Mehmet Baransu'nun da aralarında olduğu diğer sanıklar daha geniş savunma için zaman isteyince duruşma ertelenmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.