Mersin

"Cehennem Obruğu" temizleniyor

13:37 16 Ocak 2016
"Cehennem Obruğu" temizleniyor

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 128 metre derinliğindeki Cehennem Obruğu’ndaki katı atıkların temizlenmesi için başlatılan çalışmada bir günde 50 çuval atık toplandı.

Bölgede yamaç paraşütü yapanların, "Obrukta çoğunluğu pet şişeden oluşan fazla sayıda atık bulunduğunu" bildirmesi üzerine Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, AKUT Mersin ekibi ile Silifke Kaymakamlığı ve belediyesi ortak çalışma başlattı.

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bahaettin Kabahasanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Cennet-Cehennem" olarak anılan iki obruğun, bölgenin yoğun ziyaret alan önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu vurguladı.

Cehennem Obruğu'nda ilk kez temizleme çalışması yapıldığını bildiren Kabahasanoğlu, "Cehennem Obruğu'nun 128 metre derinliği var. Buraya gelen konuklarımızın içtikleri suyun pet şişeleri atılmış ama rüzgarın uçurup çöküğün içine düşen atıklar da var. Bunların tamamen temizlenmesini amaçlıyoruz. Gezdiğimiz yerlerde daha dikkatli olmak lazım. Her yeri olduğu gibi burayı da temiz tutmalıyız. Amacımız şehrimizdeki bütün ören yerlerinin, turistik mekanların temiz olması, gelen konuklara yüz akıyla sunulması" dedi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir de ziyaretçilere "Daha dikkatli hareket etmeleri" çağrısında bulunarak tarihi ve turistik mekanların gelecek kuşaklara da aktarılmasının herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi.

AKUT Mersin ekibi lideri Hakan Topal ise yaklaşık 1 aylık ön çalışmanın ardından dünden itibaren temizliğe başlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Dün yaklaşık 12 saatlik bir çalışma yaptık. Bu çalışmamızda 50 çuval pet şişe ve buna benzer içinde kasa, özel eşyalar bulunan atık topladık. İnsanların elindeki pet şişeyi atması gereken kova dahi aşağı atılmış. Bugün de yine 100 çuval atık doldurma planımız var. Tüm tedbirleri alıp ip sistemiyle aşağıya 1,5 saat süren bir iniş, aşağıda yoğun bir çalışma ve yeniden 1,5 saat süren bir çıkış gerçekleştiriyoruz. Burada çok büyük emek ve hayati risk var. Yine de biz doğamızı, çevremizi, bize miras kalan bu tür yerleri korumak adına, temizlemek adına elimizden geleni yapıyoruz. İnsanlarımızdan isteğimiz, sadece Cennet-Cehennem değil gittiğimiz her yeri lütfen temiz tutalım, koruyalım, orada çalışan insanlara saygısızlık yapmayalım çünkü burası bizim olduğu kadar geleceğimiz olan çocuklarımızın da" dedi.

Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Esen Tol da bölgedeki tarihi ve turistik yerlerin korunması ve temizlenmesi için her türlü desteği verdikleri belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.