Mersin

İzmir ve Kırşehir Yörük beylerinden "Sarıkeçili Yörükleri"ne ziyaret

16:48 17 Ocak 2016
İzmir ve Kırşehir Yörük beylerinden "Sarıkeçili Yörükleri"ne ziyaret

İzmir ve Kırşehir Yörük beyleri Erdemli ilçesindeki Sarıkeçili Yörükleri Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyarete, Türkiye Yörük Türkmen Vakfı (YÖRTÜRK) Mersin Şube Başkanı Hasan Dündar, Mersin Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hidayet Dinçer, İzmir Torbalı Ahmetli Köyü Yörük Türkmen Efeleri Derneği Başkanı Mehmet Şimşek, İzmir Buca Belenbaşı Köyü Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmet İlhan, Kırşehir Mucur Karacakurt Köyleri Türkmen Yörükleri Derneği Başkanı Serdar Güneş ile başkan yardımcıları ve dernek üyeleri katıldı.

YÖRTÜRK Vakfı Mersin Şube Başkanı Dündar, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, amacının yurt genelindeki Yörük Türkmen Derneği yöneticileriyle bir araya gelerek kaynaşıp, tanışmak olduğunu, bu tür etkinlikleri zaman zaman düzenlediklerini söyledi.

Ülke geneline dağılan Yörüklerin yıllardır birliktelik sağlayamadıkları için dağınık ve bir birinden kopuk yaşadığını dile getiren Dündar, "Bundan sonra çeşitli aralıklarla ülke genelindeki Yörük beyleriyle bir araya gelerek sorunları tartışacağız ve çözüm yolları arayacağız. Yaz döneminde Yörük beylerinin bölgelerinde tanışma ve kaynaşma etkinlikleri düzenledik. Ziyaretler şenliklerde yapılıyor ancak, sakin bir şekilde sohbet edip dertleri sorunları tartışma imkanımız olmuyordu bu ziyaretlerle bu sağlanmış oluyor. Bu tür etkinlikler için ise Akdeniz kuşağı iklim yapısı çok müsait" diye konuştu.

Sarıkeçililer Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Bayram Gök de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.