Mersin

Tarsus’ta "Kadına şiddete medyanın bakışı" konferansı

16:11 18 Ocak 2016
Tarsus’ta "Kadına şiddete medyanın bakışı" konferansı

Tarsus Belediyesi, Tarsus Kent Konseyi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından "Kadına şiddete medyanın bakışı" konulu konferans düzenlendi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Güner Baykal Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, medya sektöründe kadınların daha etkin olmaları gerektiğini söyledi.

Gazeteciler cemiyeti başkanlarına yönetimlerine kadın gazetecileri almaları tavsiyesinde bulunduğunu belirten Dikmen, böyle bir uygulamanın cemiyetleri daha aktif hale getireceğini ifade etti.
Medya kuruluşlarının yönetimlerinde kadınların yer almasının haber başlıkları ve içeriğine de daha özenli bir konum kazandıracağını aktaran Dikmen, medya yönetimlerinde kadın oranının yüzde 15, köşe yazarları oranının yüzde 12, oturum yöneten kadın gazetecilerin oranının yüzde 11 olduğunu, buna karşılık gazetelerin arka sayfalarının neredeyse tamamının kadın fotoğraflarından oluştuğunu söyledi.

Dikmen, Tarsus’ta yaşanan Özgecan olayının herkesin yüreğini dağladığını anlatarak, Özgecan’ın medyaya yansıyan güler yüzünün hiç kimsenin gözünün önünden gitmediğini, kadına yönelik şiddetin toplum vicdanını sızlattığını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.