Mersin

Atatürk’ün Silifke’ye gelişinin 91. yılı kutlandı

12:55 27 Ocak 2016 1 Yorum Var
Atatürk’ün Silifke’ye gelişinin 91. yılı kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin'in Silifke ilçesine gelişinin 91. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Silifke Belediyesi tarafından Atatürk'ün ilçeye gelişinin 91. yıl dönümüyle dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda top atışı yapıldı. Daha sonra anıta Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulup, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Savar, Belediye Kültür Merkezi'nde devam eden programda yaptığı konuşmada, Atatürk için Silifke'ye gelişlerinin sıradan seyahatler olmadığını söyledi.

Atatürk'ün Silifke'yi ilk ziyaretinin 27 Ocak'ta başladığını ve 3 gün sürdüğünü vurgulayan Savar, "İlçemize 4 kez gelip Silifke için büyük düşünen Gazi Mustafa Kemal'in Silifke sevgisine canı gönülden minnettarlığımı, onu en güzel sevmenin en iyi anlamak olduğunu bildiririm" dedi.

Daha sonra bir öğrenci tarafından şiir okundu.

Tören, belediye korosunun Türk Halk Müziği konseri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Atatürk Koşusu'nda dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Törene Mersin Vali Yardımcısı ve Silifke Kaymakamı Vekili Turgut Serimer, Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Mustafa Söylemez, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Güneşleyici, daire amiri ve müdürleriyle öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • İnsan 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin başkomutan. Allah mekanını cennet etsin inşallah.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.