Mersin

Uluslararası Silifke Kültür Haftası'na doğru

14:19 27 Ocak 2016
Uluslararası Silifke Kültür Haftası'na doğru

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Uluslararası Kültür Haftası'nı bu yıl 20-26 Mayıs tarihleri arasında kutlamayı planladıklarını söyledi.

Turgut, bu yıl 43'üncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Silifke Kültür Haftası'yla ilgili düzenlediği basın toplantısında, festivalin daha geniş kapsamlı olması için her kesimden vatandaşın görüş ve fikirlerinin alınarak değerlendirileceğini kaydetti.

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Turgut, şöyle konuştu:

"Kültür haftamızı bu yıl yine 20-26 Mayıs tarihleri arasında kutlamayı planlıyoruz. Fakat önümüzdeki yıl öğrencilerin ve yazlıkçıların tatillerini de göz önünde bulundurursak bu tarihlerin değiştirilerek ileriye alınması ve festival isminin 'Müzik ve Folklor Festivali' olarak yeniden değiştirilmesi için çalışmak lazım. Bunun yanında festival kapsamında kurulan çadırlarla ilgili düzenlemeler getirdik. Kıl çadırların yöremize özgü eşyalarla kurulmasını talep edeceğiz. Çadırlarımızda ki müzik konusunda yöremizin kullandığı müzik aletleri kullanılıp, açıkta hiçbir içecek satılamayacak ve yöremizin dışındaki hiçbir meyve ve sebze satışına izin verilmeyecek."

Kortej geçişlerini Göksu Parkı Meydanı'nda yapmayı düşündüklerini vurgulayan Turgut, festival haftasına kadar taş heykel sempozyumu yapmayı planladıklarını aktardı.

Turgut, hafta boyunca devam edecek olan etkinliklerle ilgili hazırlıkların sürdüğünü sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.