Mersin

"Halkoyunları Engel Tanımaz Projesi" başladı

15:25 09 Şubat 2016
"Halkoyunları Engel Tanımaz Projesi" başladı

Silifke ilçesinde belediye ve ilçede faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezleri işbirliğiyle hazırlanan "Halkoyunları Engel Tanımaz Projesi" başladı.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, yaptığı açıklamada, engelliliğin yalnızca engelli bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun olmadığını, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu bildirdi.

Her insanın bir engelli adayı olduğunu belirten Turgut, "Göreve geldiğimiz günden bu yana engelli vatandaşlarımızın sorunlarıyla samimiyetle ilgilendik. Bu sorunlara çözüm üretmek, engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, iş gücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artması için özveriyle çalıştık. Birlikte daha engelsiz bir dünya oluşturacağız" dedi.

Turgut, şunları kaydetti:

"Engelli bireylere halk oyunlarını sevdiren ve öğreten proje, eğitim merkezleri ve veliler tarafından takdirle karşılanıyor. 6 kişilik gruplar halinde Özel Eğitim Halk Oyunları Grubu Eğitmeni Kadir Kaya öncülüğünde verilen eğitimde, engelli çocuklar hem öğreniyor, hem de keyif dolu dakikalar yaşıyor."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.