Mersin

ODTÜ Rektörü Acar, Mersin'de

16:07 09 Şubat 2016
ODTÜ Rektörü Acar, Mersin'de

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, Mersin'in Erdemli ilçesindeki üniversiteye bağlı Deniz Bilimleri Enstitüsü'nü ziyaret etti.

Acar, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra burada bir konuşma yapan Acar, enstitünün çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi.

Deniz bilimleri açısından enstitünün önemli projelere imza attığını ifade eden Acar, "Deniz bilimleri Türkiye açısından önemli. Bunun içinde Erdemli'de bulunan Deniz Bilimleri Enstitüsü'nün önemi her geçen gün daha da artıyor" dedi.

ODTÜ'lü olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Acar, şöyle konuştu:

"Bunun yanında ODTÜ Rektörü olmak çok daha ayrıcalık. Rektörlük olarak Erdemli'deki Deniz Bilimleri Enstitümüzün çalışmalarına her zaman destek verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Çalışmalarından dolayı enstitü müdürümüze, akademisyenlerimize ve çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ederim."

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, vermiş olduğu desteklerden dolayı Acar'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Enstitü Müdürü Kıdeyş, Acar'a Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü'ne ait ilk bilim gemisinin dümenini hediye etti.

Acar, son olarak personelle hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.