Mersin

Başarı için ailesine hasret yaşıyor

11:17 11 Şubat 2016
Başarı için ailesine hasret yaşıyor

MUSTAFA GÜNGÖR - Yetenekli olduğu fark edilince Balıkesir'deki ailesinden ayrılarak spor eğitimi için Mersin'e gelen 16 yaşındaki Murat Görkem Narman, Türkiye Yıldızlar Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kurbağalamada 30.08'lik derecesiyle şampiyon oldu. Murat'ın şimdiki hedefi, Türkiye rekorunu kırmak.

Yüzme antrenörü Umut Özbek tarafından 2013 yılı Adana'da gerçekleştirilen bir şampiyonada keşfedilen Murat, Balıkesir'deki ailesinden izin alınarak 2 yıl önce Mersin'e getirildi. Burada antrenörü ve arkadaşlarıyla birlikte sıkı bir çalışma geçiren Murat, 19-24 Ocak tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye Yıldızlar Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kurbağalamada birinciliği elde etti.

Milli takım formasıyla yüzme hayali kuran Murat, sıkı bir çalışma sonrası 15-16 yaş 50 metre kurbağalamada 28.27 olan Türkiye rekorunu da kırmak istiyor.

Murat Görkem Narman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır yüzme sporuyla uğraştığını ve kurbağalama da yarışlara katıldığını söyledi.

Ailesinin Balıkesir'de yaşadığını, kendisinin ise Mersin'de TED Koleji'nde burslu okuduğunu anlatan Murat, "Ailemi geride bırakıp hayallerim için Mersin'e gelirken kendime hedef koymuştum ve 2 yıldır bu hedeflerim doğrultusunda yürüyorum" dedi.

Murat, başarısını her yarışmada daha da ileri götürmek istediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Yeni hedefim rekor kırmak. Şu anda Türkiye rekoru 28.27, benim de derecem uzun kulvarda 30.08. Ben bu rekoru kıracağıma inanıyorum. İlerleyen yıllarda da Avrupa ve dünya şampiyonalarında finalde yüzmek istiyorum."

Antrenör Umut Özbek de Murat'ın 1.92 boyunda ve fiziğinin çok iyi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Mersin'e geldiğinde dereceleri çok iyi değildi ama biz onu geliştirebileceğimizi düşündüğümüz için üzerinde durduk. Şu an ailesinden uzakta yaşıyor ama başarılı olmaya başladı. Haftalık antrenman sayısı 11. Hafta içi çift antrenman yapıyor. Eğitimini de bununla beraber sürdürmek çok zor ama bu şekilde devam ediyor. Murat Görkem bunu çok istedi. Yazın rekoru kırarsa kendisinin kişisel olarak en iyi zamanını yapacak. Avrupa ve dünya şampiyonalarında final yüzmek istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.