Mersin

AKİB heyetinden Sırbistan ve Bosna-Hersek'e ziyaret

16:03 11 Şubat 2016
AKİB heyetinden Sırbistan ve Bosna-Hersek'e ziyaret

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) heyeti, ihracatı artırmaya yönelik Sırbistan ve Bosna-Hersek'e inceleme gezisi düzenledi.

AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen, yaptığı yazılı açıklamada, bölge ihracatının artırılması ve yeni pazar fırsatlarının değerlendirilmesi amacıyla Bosna-Hersek ve Sırbistan'da temasta bulunduklarını ifade etti.

AKİB başkanlarından oluşan Belgrad-Saraybosna inceleme heyetinin, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Lyayiç'i ve Belgrad Ticaret Odası Başkanı Milivoje Miletic'i ziyaret ettiğini bildiren Aymen, inceleme heyetinde, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Uğur Ateş ve AKİB Genel Sekreteri İsmail Çetin'in yer aldığını aktardı.

Ziyarette Başbakan Yardımcısı Lyayiç'e birlikler, daralan pazarlar ve Rusya'nın Türkiye'ye yönelik aldığı ekonomik yaptırım kararlarının ihracatçıları nasıl etkilediği konusunda bilgiler aktardığını ifade eden Aymen, şunları kaydetti:

"İki ülke arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Görüşmemizde ayrıca Sırbistan ve Türkiye'nin ortak bir ihracatçı birliği kurmasının faydalı olacağı dile getirildi. Başbakan Yardımcısı Lyayiç bize Sırbistan'ın Rusya'ya olan coğrafi yakınlığı ve Sırbistan ile Rusya arasında Serbest Ticaret Anlaşması olması sebebiyle Türk firmaların Sırbistan'ı transfer noktası olarak kullanabileceğini belirtti. Lyayiç, ayrıca Sırbistan’da 12 serbest bölgenin olduğunu, Avrupa Birliği ile uyum anlaşmalarının ise 2012 yılında başladığını belirterek, ülkelerinin Türk yatırımcılara ve ihracatçılara açık olduğunun altını çizdi."

Aymen, Belgrad Ticaret Odası Başkanı Milivoje Miletic ile gerçekleştirdikleri görüşme kapsamında Sırbistan'da ortak yatırımlar gerçekleştirilerek çevre ülkelere ihracat gerçekleştirilmesi hususunda mutabık kalındığını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.