Mersin

Maçın ardından

23:24 13 Şubat 2016
Maçın ardından

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu'na 2-1 yenilen Galatasaray'da teknik direktör Mustafa Denizli, "Bu akşam buradan galibiyetle ayrılmak, bizim için son derece lüks bir skor olurdu" dedi.

Denizli, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın son 15 dakikasında tepki vermeye çalıştıklarını, onun dışında doğru yaptıkları çok fazla şeyin olmadığını söyledi.

Karşılaşmayı kendi içlerinde eleştireceklerini ifade eden tecrübeli teknik adam, "Bu akşam buradan galibiyetle ayrılmak, bizim için son derece lüks bir skor olurdu. Kötü bir gece. Bize lig için umut aşılamayan bir görüntü ortaya koyduk. Bu, bizim adımıza sıkıntı veren bir dönem. Algımızda bir sorun yaşıyoruz demektir. Bunu en kısa zamanda gündeme getireceğiz, neler yapabiliriz diye paylaşacağız. Bize acil bir dönüş, çıkış lazım, bunu değerlendireceğiz" diye konuştu.

Denizli, bir gazetecinin, takımın görüntüsünün problemli gözükmesiyle ilgili sorusu üzerine, geriye dönüp bakıldığında da sorunlu bir yapının var olduğunu kaydetti.

Problemleri suni tedbirlerle aşmak yerine zamana yaymayı istediklerini vurgulayan sarı-kırmızılı teknik adam, şöyle devam etti:

"Zaman zaman güzel görüntüler veriyoruz ama bugün oyunda yaşadığımız sıkıntı, skora bakış açımızın bu kadar aleyhimize olduğu bir dönemde bunlar belki daha fazla gün yüzüne çıkıyor. Bu bizim aşmamız gereken konulardan bir tanesi. İlk defa yaşadığımız bir sıkıntı değil, daha evvelden de yaşanıyordu. Bunları doğal akışı içerisinde halletmeye çalışıyorum. Ancak bu akşam ortaya koyduğumuz görüntünün ne teknik açıdan ne de çalışma, istek açısından herhangi olumlu tarafı yoktu. Bunu mutlaka aşmak gerekiyor."

Denizli, Wesley Sneijder'in oyundan çıkmak istemesinin, maçın ikinci yarısında kazanılan bir serbest vuruş sırasında Selçuk İnan ile yaşadığı anlaşmazlıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığı sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Oyun içerisinde kabullenmemek durumu zaman zaman böyle tepkileri ortaya koyar. Bunlar çok doğaldır, insani tepkilerdir. Hem birey hem de takım için dönüş arayan tepkilerdir. Bir anlaşmazlık mı, hayır. Sneijder, esasında büyük fedakarlıkla devam ediyor çünkü dizinde ciddi bir sorun yaşadı. Bunu aşmayı amaçlayan bütün çalışmaları da yapıyor. Dolayısıyla oyunun bu bölümünde bizim kurtarabileceğimiz bir puan tablosu var mıydı? Belki. Bir isteğimiz vardı. Onun dışında Sneijder'in her maçta böyle sorunu oluyor. Dikkat ediyorsanız son 15-20 dakikalar devamlı Sneijder ile 'Devam edebilecek misin, değiştireyim mi seni?' gibi diyaloglar geçiyor. Bugün de onu hissetmiş olabilir, bunun dışında bir şey olmaz."

Bir gazetecinin, "1,5 yılı tamamlayacağınızı söylediniz. Gerçekten tamamlayabilecek misiniz? Liderin 15 puanın gerisindesiniz, Beşiktaş'ı eksik maçları olduğu için katmıyorum. Galatasaray için lig bitti mi?" şeklindeki sorusu üzerine ise Denizli, şöyle konuştu:

"Bu akşam itibarıyla, ikinci yarının başladığı dönemdeki umutlarımız, hedeflerimiz neyse onun gerisinde olduğumuz bir gerçek. Bu sıkıntılı dönemde alacağımız sonuçlar ile UEFA'dan gelecek karar, büyük bir ihtimalle bizim için yol gösterici olacak. Orada ne karar çıkarsa çıksın bizim, Avrupa kupalarının birine katılma hakkını mutlaka elde etmemiz gerekiyor, bunu da mutlaka başaracağız, burada herhangi bir problem görmüyoruz. Bu tablo bizi rahatsız etti. Bütün yapılan kontratlar nihayete ermek için yapılır, ben de onun için yaptım. Ama sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz, bunu ben de takımım da belki yöneticiler de çekiyor. Dolayısıyla bunu herhangi birimizin tek başına ortadan kaldırması mümkün değil ancak hep birlikte bu olumsuz havayı mutlaka dağıtacağız."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.