Mersin

Başbakan Yardımcısı Elvan:

21:31 03 Nisan 2016
Başbakan Yardımcısı Elvan:

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Türkiye'nin halen istikrar adası olmaya, büyümeye ve kalkınmaya devam ettiğini belirterek, "Yabancı sermaye girişi itibariyle biz 2015 yılında 2 seçim yaşamamıza ve terörle mücadele etmemize, etrafımızın ateş çemberi olmasına rağmen Türkiye 16.6 milyar dolarlık yabancı sermaye çekti. 2014 yılına göre yüzde 30'un üzerinde bir yabancı sermaye girişinde artış söz konusu oldu." dedi.

Elvan, Silifke Belediyesi Kültür Merkezi'nde ilçedeki muhtarlarla yaptığı toplantıda, bir Yörük evladı olarak muhtarlarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Mersin'de iki ay önce muhtarlarla seri toplantılar başlattıklarını anımsatan Elvan, bu buluşmaları sonraki haftalarda da sürdüreceğini dile getirdi. Muhtarların çok önemli olduğunu vurgulayan Elvan, şöyle konuştu:

"Muhtarlarımız en küçük yerleşim biriminin başında olan, yerel yönetimi üstlenen kişi. O yörenin, mahallenin sorunlarını, dertlerini bilen ve hangisinin öncelikli olduğunu bilen kişi. Dolayısıyla sorunları yerinde tespit etmek benim en öncelikli alanlarımdan birisi. Siyasi hayatımda da muhtarlıkları ve muhtarları hep önemsemişimdir. Her zaman muhtarlarımızın görüşleri ve önerilerinin gerçekten somut ve yapılması gereken öneriler olduğunu ortaya koymuşumdur. O açıdan sizlerle bir arada bulunmak ve sizlerin sorunlarını dinlemek, özellikle Silifkemizin daha iyi gelişmesi, kalkınması ve önünün açılması açısından son derece önem arz ediyor."

Elvan, dün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile 9 ayrı temel atma törenini gerçekleştirdiklerini ve 1 açılış töreni yaptıklarını hatırlatarak, ticaretiyle, sanayisiyle ve turizmiyle ön plana çıkan Mersin için tarımın en önemli alanlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Tüm sulama yatırımlarını baştan aşağı gözden geçirdiklerini ifade eden Elvan, şöyle devam etti:

"Aşağı yukarı son 10 gün içerisinde bakanlığımız çok kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. 2016-2019 döneminde yapılması gereken yatırımların üzerinden teker teker geçtik. Sulamanın baraj ve gölet inşa etmenin dere ıslahı yapmanın, taşkın korumayı gerçekleştirmenin ve orman köylülerimizin ekonomik durumlarının daha da iyileştirici gelirlerini artırıcı yöntemlerin, yaklaşımların ortaya konmasının son derece önemli olduğunu tespit ettik. Bu çerçevede çok sayıda baraj ve gölet anlamında çalışmalarımız olacak. Sadece şu anda DSİ Genel Müdürlüğümüzün 2016-2019 döneminde planlamış olduğu 23 gölet projesi vardı. Dün konuştuk 'Bunu 33'e çıkaralım' dedik. Eskiden köy olan şimdi mahalleye dönüşen birçok yerleşim yerimizde gölet ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Fiziki ve teknik açıdan herhangi bir olumsuzluğu söz konusu değilse mutlaka bu gölet projelerimizin her birini teker teker gerçekleştireceğiz."

- "Yabancı sermaye girişinde artış söz konusu oldu"

Elvan, Avrupa'ya bakıldığında artık büyümenin durma noktasında geldiğini aktardı.

Gelişmekte olan birçok ülkede büyümenin durduğu gibi küçülmenin de başladığını vurgulayan Elvan, "Sadece 2 örnek vereyim. Rusya geçen yıl aşağı yukarı yüzde 4 küçüldü. Brezilya yine gelişmekte olan ülke konumundan yüzde 4'e yakın küçüldü" dedi.

Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olduğunu anlatan Elvan, şunları söyledi:

"Türkiye halen istikrar adası olmaya, halen büyümeye ve kalkınmaya devam ediyor. 2015 yılında yüzde 4'lük bir büyüme gerçekleştirdik. Yabancı sermaye girişi itibariyle biz 2015 yılında 2 seçim yaşamamıza ve terörle mücadele etmemize, etrafımızın ateş çemberi olmasına rağmen Türkiye 16.6 milyar dolarlık yabancı sermaye çekti. 2014 yılına göre yüzde 30'un üzerinde bir yabancı sermaye girişinde artış söz konusu oldu. Bu Türkiye'nin halen bir cazibe merkezi olduğunun, Türkiye'nin halen büyüyen, güçlenen ve kalkınan bir ülke olduğunun en önemli göstergesidir. Onun için hiçbir şekilde kaygı içerisinde olmayın."

- "Teröristlere yönelik mücadelemiz sonuna kadar devam edecek"

Elvan, terörle mücadele etmeye, bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerine yönelik mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerinin altını çizerek, şöyle konuştu:

"O evleri, okulları yıkanlar, hastaneleri yakıp yıkanlar mutlaka cezalandırılacaktır. Şu ana kadar 3 binin üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlere yönelik mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. O bölücü terör örgütünün bazı ilçelere yapmış olduğu tahribatları da teker teker ortadan kaldıracağız. Oralardaki esnafımızı, vatandaşlarımızı zaten kucakladık. İhtiyaçları neyse onların tamamını gideriyoruz. İnşallah eskisinden daha güzel mekanlarda, çok daha güzel yaşanabilir ortamda yaşamlarını temin etmeleri için gerekli yatırımları da yapacağız. Tüm bakanlıklarımız zaten bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor. Şundan emin olunuz, eğer siz kararlıysanız sizin karşınızda kimse duramaz. Şöyle tarihimize, geçmişimize bir bakalım. Bizim kararlılığımız karşısında duracak başka bir güç yoktur. Tek bir terörist bile kalmayacak. Bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan hükümetimiz size vermiş olduğu sözleri yerine getiriyoruz. Yatırımlarımızı da unutmuyoruz. O yatırımlarımızı, söz vermiş olduğumuz yatırımları da teker teker gerçekleştiriyoruz."

Elvan, daha sonra Silifke ilçesine yapılan ve yapılacak olan yatırımları anlattı.

Muhtarlar da mahallelerindeki sorunları Elvan'a iletti.

- Diğer siyasi partiler destek vermedi

Daha sonra Mut ilçesinde bir düğün salonunda muhtarlarla bir araya gelen Elvan, burada da muhtarların sorunlarını dinleyip, yatırımlar hakkında bilgi verdi.

1 Kasım seçimleri öncesinde verdikleri vaatlerin hepsini teker teker gerçekleştirdiklerini vurgulayan Elvan, şunları kaydetti:

"Evet bizi iktidar yaparsanız, biz hükümete gelirsek şunları şunları gerçekleştireceğiz' dedik. 44 adet vaatte bulunduk ve 3 ayda bu vaatlerin tamamını gerçekleştirdik. Hatırlarsanız muhtar maaşlarını burada dile getirmiştiniz, burada da sizlerle konuşmuş, dertleşmiştik. Vaatlerimizi yerine getirmenin gururu içerisindeyiz. Neyin sözünü vermişsek bunların her birini teker teker gerçekleştirdik. Şimdi reformlarımızı yapıyoruz, yani hükümet eylem planımızda yer alan reformlarımızı gece gündüz hafta sonu demeden yoğun bir şekilde çalışarak gerçekleştiriyoruz. Özellikle TBMM'de grubu bulunan diğer siyasi partilerin de bu sürece destek vermesini arzu ediyoruz ancak maalesef bugüne kadar bu desteği alamadık. İnşallah bundan sonraki süreçte reformlarımızı daha çabuk yapabilmemiz, daha iyi hizmet sunabilmemiz için mecliste grubu bulunan siyasi partilerin de sürece katkı sağlaması, destek sağlaması önemli diye düşünüyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.