Mersin

Maden çıkartılan yerlere fidan diktiler

10:19 08 Nisan 2016
Maden çıkartılan yerlere fidan diktiler

Mersin'in Silifke ilçesinde, maden çıkarılan alanların ıslah edilmesi kapsamında, bir firmaya ait mermer rezervi alanına 650 adet fıstık çam fidanı dikildi.

Taşucu Mahallesi Tahtacı Beleni bölgesinde 2005 yılından bu yana mermer ocağı işleten bir firma, 2008 yılından beri toplam 44 bin fidanı toprakla buluşturarak, tahrip edilen alanları tekrar yeşillendirmeye çalışıyor.

Silifke Kaymakamı Şevke Cinbir, bölgede gazetecilere yaptığı açıklamada, doğanın dengesini koruma, tahrip etmeme ve tahrip edilen yerlerin de rehabilite etme gibi sorumluluklarının bulunduğunu bildirdi.

Silifke'de çıkarılan mermerlerin işlenerek dünyanın birçok yerine ihraç edildiğini belirten Cinbir, "Ekonomiye bir katkıda bulunulmuş olunuyor. Bununla birlikte çevrede de bir kirlenmeye yol açılıyor. Buraya gelirken her ne kadar sulamaya çalışılsa da tozların ağaçları bile bembeyaz hale getirdiğini görüyoruz. Bir tahribat olduğu, bir kirlenme olduğu ortada tabi bu oluyor diye bu mermeri buradan çıkarmayacak mıyız? Bu mermeri işlemeyecek miyiz? İşleyeceğiz. Ama bugün burada olduğu gibi tahrip edilen alanları da yeniden yeşillendireceğiz." diye konuştu.

Firma sahibi Muhsin Bingöl ise mermeri çıkartıp tahrip ettikleri alanları yeniden yeşillendirdiklerini söyledi.

Bingöl, "Amacımız doğayı tahrip edip bırakmak değil. Bir yandan mermer çıkartıp ülke ekonomisine katkı sağlarken, bir yandan da yüzlerce kişiye istihdam sağlamaktır. Bunları yaparken de oluşan tahribatı yaptığımız ıslah projeleriyle yeniden yeşillendiriyoruz. Bizim için önemli olan yeşil alanların tekrar kazanılmasıdır." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.