Mersin

Nüfus müdürlüğü çalışanları sendika kurdu

13:54 09 Nisan 2016
Nüfus müdürlüğü çalışanları sendika kurdu

Nüfus müdürlüklerinde çalışanları tek çatı altında toplamak ve sorunlarına çözüm bulunmasına katkı sağlamak amacıyla Mersin merkezli, e-Nüfus Sendikası (E-Nüfus-Sen) kuruldu.

e-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart yaptığı yazılı açıklamada, yıllardır farklı sendikalara dağılmış nüfus çalışanlarını tek çatı altında toplamak için sendika kurduklarını belirtti.

Nüfus çalışanlarının özlük haklarında iyileştirme, mesai hakkı ve nüfus memurluğu olarak isim değişikliği hakkını talep ettiklerini ifade eden Kart, şunları kaydetti:

"Nüfus çalışanları üzerinde yoğun iş yükü varken ek olarak yeni kimliklerin verilmeye başlanması, ayrıca ehliyet ve pasaportun nüfus müdürlüklerine devrinin düşünülmesi iş yükünü daha da artıracaktır. Nüfus çalışanları olarak yıllardır özveriyle yaptığımız çalışmalara devam edeceğiz. Ancak devletten nüfus çalışanlarının özlük haklarında iyileştirme, mesai hakkı ve nüfus memurları olarak isim değişikliği talep ediyoruz.

Sendika olarak kamu çalışanlarının da e-sendikacılığa uyarlanıp üyelik ve üyelikten çıkma onaylarını e-devlet üzerinden yapılması hususunda Türkiye'de bir ilk olarak e-sendikacılığa öncülük edip, tüm Türkiye'deki nüfus çalışanlarının sesi olacağız. Nüfus çalışanlarının çalışma yoğunluğu ve şartları çok ağır olduğundan bizim sahada sendikal faaliyet yapmamızı oldukça zorlaştırmaktadır. Sabah başlayıp yoğun şekilde mesai bitimine kadar özveriyle çalışırken, diğer kamu çalışanları gibi sahada etkinliğe ağırlık vermek yerine daha katılımcı ve aktif olabileceğimiz, internet çağının da araçlarını kullanıp sendikacılığa yeni bir çığır açıp haklarımızı savunmak amacıyla faaliyetlerimize başladık."

Kart, amaçlarının kamu çalışanlarının sosyal, ekonomik, özlük haklarını gözetip, nüfus çalışanlarının problemlerine çözüm aramak olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.