Mersin

Erdemli’de "İlkokullar Fiziksel Etkinlikler Oyunlar Şenliği" düzenlendi

19:19 11 Nisan 2016
Erdemli’de "İlkokullar Fiziksel Etkinlikler Oyunlar Şenliği" düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Erdemli ilçesinde İlkokullar Fiziksel Etkinlikler Oyunlar Şenliği düzenlendi.

Erdemli Spor Salonu'nda yapılan şenliğin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, ilçedeki şenliğe 13 okulun 4'er takımla katıldığını söyledi.

"Teknolojinin hayatımızın her alanına girdiği, her şeyimizin digitalleştiği bu devirde çocuklarımızın oturup saatlerce hareketsiz olarak oyunlar oynadıkları tabletleri, bilgisayarları veya telefonları bırakmaları gerekiyor" diyen Metin, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın fiziksel, zihinsel güç ve becerilerini kullanarak oynayacakları şenlik çocuklarımızın hayatında bir başlangıç olacağını düşünüyoruz. Çocukların hareketsiz, hayal gücüne bağlı ve gerçeklerden uzak oyunlarla değil, fiziksel, zihinsel ve becerilerin kullanılacağı, sosyalleşeceği oyunlarla büyümelerini arzu etmekteyiz. Bu oyunlar arasında torba atma, çember döndürme ve bayrak yarışmaları bulunmaktadır. Burada dereceye giren okullar ildeki yarışmalara katılacaklar."

Konuşmanın ardından yarışmalarda ilk atışı Metin ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adem Kılıç yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.