Mersin

Erdemli'ye TOSB kurma çalışması

16:58 13 Nisan 2016
Erdemli'ye TOSB kurma çalışması

Erdemli ilçesinde Tarım Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) kurma çalışmaları başlatıldı.

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Erdemli'nin tarım ve turizm açısından Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri olduğunu belirtti.

TOSB'nin kurulmasıyla Erdemli'nin ekonomik alanda güç kazanacağını ifade eden Taştan,"Erdemli'ye Tarım Organize Sanayi Bölgesi kurulması için yer arama çalışmalarımız sürüyor. Bu proje, iş adamlarımıza ve istihdam için gençlerimize büyük bir ticari kapı olacak." dedi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise çiftçi ve yatırımcıların çalışmalarını desteklemek amacıyla TOSB kurma çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Projenin ilçeye katkı sağlayacağını aktaran Tollu, şöyle devam etti:

"Ülkemiz limon üretiminin yüzde 65'ini karşılayan ve bu konuda marka haline gelmiş, ancak desteklenmek ve yeni ufuklar açılmasına ihtiyacı olan ilçemizin, tarımsal ve ekonomik kalkınmasını sağlamak amaçlıyoruz. Belediye olarak çiftçi ve iş adamlarımızla bu çalışmayı yapmak, ilçe kalkınmasını ortak payda kabul ederek, ortak akıl, ortak bilgi noktasında buluşarak en hızlı ve en doğru sonuç almayı hedeflemekteyiz. Bu kapsamda belediyemizce imar planında işaretlenmiş olan Şaar mevkisinde bir organize sanayi bölgesi yeri bulunmaktadır. Gerek bu yeri değerlendirmek, gerekse alternatif yer arayışı konusunda istişare etmek ve bu konuda yaptığımız çalışmaları sizlerle paylaşmak, sizlerin bu konudaki fikir ve düşüncelerini almak amacıyla toplantıyı düzenledik."

Tollu, Erdemli'nin gelişmesi ve üretim ilçesi haline gelmesi için bu organize sanayi şart olduğunu belirterek, "Belediye olarak belirlenen yerin imar planını çıkarttıktan sonra inşallah organize sanayi bölgesi ilçemize yapılacak. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan ile görüştük ve yatırım planına alabileceklerini söyledi. İnşallah kısa sürede Erdemli TOSB'ye kavuşur." ifadelerini kullandı.

Toplantıda, organize sanayi bölgesinin teknik ve altyapı konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.