Mersin

Tarsus'ta resim kursu kursiyerlerinden sergi .

15:04 19 Nisan 2016
Tarsus'ta resim kursu kursiyerlerinden sergi
.

Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün kurslarında eğitim alan kursiyerlerin resim sergisi açıldı.

Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, Mehmet Bal Resim Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, belediye olarak sanata ve sanatçıya her zaman destek olduklarını, bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ise yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu resim kursuna katılan yaklaşık 40 kursiyerin 272 saatlik kurs süresi içinde yeteneklerini de ortaya koyarak çok güzel eserler meydana getirdiklerini söyledi.

Karakalem ve yağlı boya tablolarından oluşan 150’ye yakın eserin bir hafta boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacağını belirten Demir, aralarında Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca’nın eşi Ayşegül Atmaca’nın da bulunduğu kursiyerleri yaptıkları eserlerden dolayı kutladı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy da ilçede sanatın gelişmesini, sanatçıların yetişmesini ve vatandaşların boş zamanlarını daha verimli geçirmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirterek, "Bu vesileyle kursiyerlerimizin her biri el emeği göz nuru olan çalışmalarını sergilemekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu mutluluğu bizimle paylaşan, bizi bu günümüzde yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımıza kurumumuz adına teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.