Mersin

14. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları

14:23 21 Nisan 2016
14. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, programda yaptığı konuşmada, 14 yıl önce başlatılan etkinliğin Türk dünyasını bir araya getirdiğini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları'nın ilk gününde yörenin şairleri ve aşıkları sahne aldı.

Şelale Karacaoğlan Parkı'nda gerçekleşen etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, oda ve dernek başkanları, belediye meclisi üyeleri ve Türk dünyasından birçok konuğun yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Sıradan bir belediyecilik anlayışının dışında kültüre, dile sahip çıkmak, insanları bir araya getirmek, birleştirmek ve bütünleştirmek için 14 yıl önce Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları adı altında bu etkinlikleri başlattıklarını vurgulayan Kocamaz, şöyle konuştu:

"Allah'a binlerce şükrediyorum ki bu etkinlikler vesilesiyle Türk dünyası bu mekanda hem şiir dillendirdi hem gönüllerini birleştirdi hem de birbirini daha yakından tanıma imkanı buldu. Dünyanın dört bir yanında nereye giderseniz gidin mutlaka bir Türkle karşılaşıyorsunuz. Ama yılların birbirinden kopardığı aynı kökten aynı soydan aynı kültürden gelen insanların maalesef anlaşmakta zorluk çektiği bir dönemi yaşıyoruz. Ama bu etkinlik ben öyle inanıyorum ki 14 yılda, insanların birbirini daha yakından tanımasında, tercümansız bir şekilde anlaşabilmesinde çok büyük altlık oluşturdu."

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da Karacaoğlan Şiir Akşamlarını devam ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'ın da şiir okuduğu programda yörenin şairleri sahne aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.