Mersin

Eski eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis

16:38 25 Nisan 2016
Eski eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis

Mersin'de boşandığı eşini, kızının yanında tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 11 yıl önce boşandığı eşi Şenay Öz'ü öldürme suçundan yargılanan tutuklu sanık Ali Kapu, azmettirici oldukları iddia edilen ağabeyi tutuklu Derviş Kapu ile tutuksuz sanık İlknur K, tarafların avukatları ve aile fertleri hazır bulundu.

Ali Kapu, son savunmasında, kasten öldürmediğini savunarak, "Beni tahrik ettiler. Şenay, 'bana ve kızıma karışamazsın' dedi. Belçika'dan gelir gelmez evladına kimlik çıkarmayan bir anne, koca mı bulur? Adalete güveniyorum." dedi.

Kapu'nun sözleri üzerine mahkeme başkanı, "Kimliği sen gidip çıkarsaydın." ifadesini kullandı.

Derviş Kapu ise 15 yıldır Belçika'da yaşadığını söylediği kardeşini, Türkiye'ye geldikten sonra görmediğini ileri sürerek, cinayeti azmettirdiği yönündeki iddiaları yalanladı.

İlknur K. de hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, Ali Kapu'yu silah bulundurmaktan 1 yıl, tasarlayarak ve kasten öldürmeden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, kararında indirim maddelerini uygulamadı.

Mahkeme, diğer sanıklar hakkında ise beraat kararı verdi.

Olay günü annesinin ölümüne tanık olan Ö.K (20), mahkeme kararının ardından gözyaşı döktü.

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde 26 Ekim 2015'te, kızıyla eve giderken 11 yıl boşandığı eşinin silahlı saldırısına uğrayan Şenay Öz hayatını kaybetmiş, Ali Kapu ise çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edilmişti.

İlk ifadesinde, Türkiye'ye dönen eşini başka biriyle ilişkisi olduğunu öğrendiği için vurduğunu öne süren Kapu ile ağabeyi Derviş Kapu tutuklanmış, İlknur K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.