Mersin

Silifke nektarin ve şeftalide de iddialı

14:15 29 Nisan 2016
Silifke nektarin ve şeftalide de iddialı

Önemli çilek üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesinde hasadı yapılan şeftali ve nektarin, Türkiye'nin çeşitli illerine gönderilmeye başlandı.

İlçede hasadına başlanan şeftali ve nektarin, üreticiler tarafından Atayurt Hali'ne getiriliyor.

Üreticiden kilogramı kalitesine göre 1,5 ile 2 liradan alınan şeftali ve 1 ile 2 liradan alınan nektarin, özel olarak paketlenerek Ankara ve İstanbul başta olmak üzere talebe göre Türkiye'nin değişik illerine gönderiliyor.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, AA muhabirine, önemli bir çilek üretim merkezi olan Silifke'nin nektarin ve şeftalide de iddialı olduğunu söyledi.

Üreticilerin hasat ettikleri nektarin ve şeftalileri Atayurt Hali'ne getirdiklerini anlatan Türer, "Şu anda halde şeftali, nektarin, erik, çilek, üzüm ve kavun bulmak mümkün. Buraya gelen ürünler özel olarak paketlenip Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin değişik illerine gönderiliyor. Şeftali 2 ile 2,5 lira, nektarin 1,5 ile 2,5 lira, erik 2 ile 2,5 lira, çilek 3 ile 3,5 lira, üzüm 10 lira, kavun 2 liradan alıcı buluyor." dedi.

Türer, her yıl ortalama 20 bin dönüm araziden 80 bin ton çilek, bin dönüm araziden 2 bin ton şeftali, 200 dönüm araziden 700 ton nektarin, 16 bin dönüm araziden 15 bin ton üzüm, 800 hektar araziden 8 bin ton erik hasadının yapıldığını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.