Mersin

Silifke'de sokak basketbolu turnuvası

16:00 09 Mayıs 2016
Silifke'de sokak basketbolu turnuvası

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl 43.'si düzenlenecek olan Uluslararası Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında, sokak basketbolu turnuvası düzenlendi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, turnuvayı daha çok sokaklarda, caddelerde basketbol oynayan gençlerde bir heyecan yaratmak amacıyla düzenlediklerini belirtti.

Turnuvanın Göksu Parkı'ndaki festival alanında devam ettiğini ifade eden Turgut, şunları kaydetti:

"Hepimiz biliyoruz ki mahalle aralarında, yollarda futbol, basketbol gibi sporla ilgilenen, oyunlar oynayan birçok gencimiz var. Gençlerimiz sokaklarda daha çok kendi aralarında oynuyor. Biz spor oyunlarında farkındalık yaratmak ve bunu yaygınlaştırmak amacıyla ilk olarak sokak basketbolunu seçtik. Bugüne kadar 35 takım müracaat etti ve çok fazla rağbet var. Halen müracaatlar devam ediyor ve gençlerimiz bu turnuvalara yoğun ilgi gösteriyorlar. Üstelik ailelerimiz de bu turnuvalarda kendi kategorilerinde oynamak ve katılmak istiyorlar. Sonuçta turnuvayla birçok grup ve kişi bir araya gelmiş olacak. Basketbol şöleniyle gençler bir rekabet ve yarışma heyecanı içinde olacaklar. Bu heyecan ve coşku gençlerde basketbol açısından ekstra motivasyon da sağlayacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.