Mersin

Mersin'de Suriyeli çocuklar için eğitim merkezi açıldı

11:31 11 Mayıs 2016
Mersin'de Suriyeli çocuklar için eğitim merkezi açıldı

Mersin’in Silifke ilçesine tarım işçisi olarak gelen Suriyeli ailelerin çocukları, kendileri için açılan geçici eğitim merkezinde eğitimlerine devam edecek.

Silifke Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atayurt Mahallesi'ndeki tarihi tarım kooperatifi binası dönüştürülerek, Atayurt Geçici Eğitim Merkezi adıyla hizmet vermeye başladı.

Çoğunluğu tarım işçisi olarak ilçeye gelen Suriyeli ailelerin 110 çocuğu açılan 6 sınıfta Suriyeli öğretmenler nezaretinde kendi dillerinde eğitim görmeye başlarken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir öğretmen tarafından da Türkçe dersleri verilecek.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ile merkezde eğitim gören öğrencileri ziyaret etti.

Cinbir ayrıca, Yardımeli Derneği tarafından içerisinde çocuk bezi, mama, ıslak mendil gibi ürünlerin olduğu kolileri Suriyeli ailelere ulaştırılmak üzere eğitim merkezi müdürü Bünyamin Saygılı’ya teslim etti.

Kaymakam Cinbir, burada yaptığı konuşmada, savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ailelerin ve çocuklarının kendi evlerine dönme fırsatı bulmalarını diledi. Cinbir, şöyle konuştu:

"Gözyaşı dursun. Bu bir insanlık ayıbıdır. Suriye'den çocuklar, aileler ülkelerini, topraklarını, vatanını, evlerini terk etmek zorunda kaldı. Orada bir savaş var, bir dram var ve çocuklar maalesef o savaşın neticesi olarak Türkiye'deler. Keşke Türkiye'ye oynamaya gelselerdi, keşke 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklarımızla tanışmaya, onlarla halay çekmeye, onlarla şarkı söylemeye gelmiş olsalardı. Ama onlar ülkelerini terk etmek zorunda kaldıkları için Türkiye'deler. Bizlere de düşen onlara kucak açmak. Türk milleti, millet olarak da onlara kucak açtı. Devletimizin, hükümetimizin zaten temel politikası bu."

Silifke'ye gelen çocukların eğitimden mahrum kalmaması amacıyla bu eğitim merkezini hizmete açtıklarını vurgulayan Cinbir, "Onlar için en güzel yer herhalde kendi ülkeleridir, kendi evleridir, kendi sokaklarıdır. Umuyoruz ve diliyoruz ki bu çocuklar kendi diyarlarına kavuşurlar. Kendi diyarlarına kavuşmalarını sağlamak da insanlık olarak hepimizin görevidir." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.