Mersin

Erdemli'de minik tenisçiler sertifikalarını aldı

12:14 16 Mayıs 2016
Erdemli'de minik tenisçiler sertifikalarını aldı

Mersin'in Erdemli ilçesinde tenis kursunu tamamlayan 70 minik kursiyere sertifika ve madalyaları verildi.

Erdemli Belediyesinin katkılarıyla Erdemli Tenis Kulübü tarafından açılan kursun töreni Erdemli Tenis Kortu'nda yapıldı.

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, törende yaptığı konuşmada, ilçede tenisi sevdirmek amacıyla 3 tenis kortu yaptıklarını söyledi.

Tenis kortlarında 7-15 yaşlarındaki çocuklara ücretsiz tenis kursu verildiğini belirten Tollu, şöyle konuştu:

"Amacımız çocuklarımıza tenisi sevdirmek, boş zamanlarını sporla değerlendirmek ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamaktır. Belediye olarak rutin işlerin yanında sosyal ve sportif faaliyetlere de büyük önem veriyoruz. İnşallah bundan sonra da değişik dallarda kurslar açarak çocuklarımızın spora olan ilgisini arttıracağız."

Erdemli Tenis Kulübü Başkanı Hüseyin Işık da belediyenin katkılarıyla açılan tenis kursuna yoğun ilgi olduğunu belirtti. Eğitimin yaklaşık 3 ay sürdüğünü anlatan Işık, "Kursu başarıyla tamamlayan bütün kursiyerlerimize sertifika ve madalyalarını veriyoruz. Amacımız, çocuklarımıza tenis sporunu tanıtmak ve sevdirmek. Teniste başarılı genç sporcularımız olursa bu tenisçilerimizin ilimizde, Türkiye'de, hatta uluslararası turnuvalarda yarışmalarını istiyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.