Mersin

Engelliler Haftası

14:17 16 Mayıs 2016
Engelliler Haftası

Silifke Belediyesi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla Göksu Parkı'nda düzenlenen şenlikte, yaşlı ve engelli taşıma aracı tanıtıldı.

Etkinlikte engelli öğrenciler tiyatro ve dans gösterilerini sergilerken, yaşlı ve engelli vatandaşlar da yeni bir hizmet aracına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Belediye Başkanı Mustafa Turgut, yaptığı konuşmada, engellilerin bir hafta değil yılın 365 günü hatırlanması gerektiğini belirtti.

Silifke'de 2 bin 500 civarında engelli vatandaşın olduğunu ifade eden Turgut, "Tabi biz bu engelli kardeşlerimizin hepsini göremiyoruz. Birçoğu belki evlerinden dışarı çıkamıyorlar. Bizim yapmak istediğimiz bu engelli kardeşlerimizin sosyal hayata karışması ve dışarı çıkması. Biz belediye olarak bu konuda her şeyi yapma gayreti içerisindeyiz. Benim uzun süredir kurduğum bir hayalim, bir projem vardı. Bu vesileyle bugün bu projeyi hayata geçirmenin onurunu yaşıyorum." dedi.

Turgut, hastaneye ulaşmak ve tedavi olmanın herkesin hakkı olduğunu ama hastaneye ulaşma konusunda engelli vatandaşların çok büyük sorun ve sıkıntılar yaşadığını belirterek, engelli ve yaşlıların hastaneye ulaşabilmeleri için bir araç temin ettiklerini aktardı.

Konuşmanın ardından aracın tanıtımını gerçekleştirdi. Araç tanıtımının ardından engelli öğrenciler ve aileleri kendilerine hazırlanan şenlikte gönüllerince eğlendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.