Mersin

Mersin'deki FETÖ/PDY davası

12:59 18 Mayıs 2016
Mersin'deki FETÖ/PDY davası

Mersin merkezli 19 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon tutuksuz 70 sanığın yargılandığı davanın devam eden dördüncü celsesi, basına ve izleyicilere kapatıldı.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, aralarında, başka bir davadan tutuklu yargılanan eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün'ün de olduğu bazı sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyetinin kararı doğrultusunda izleyiciler ve basın mensupları duruşma salonuna alınmadı, polisin salonun bulunduğu katta önlem aldığı görüldü.

Davanın 16 Mayıs'ta görülmeye başlanan dördüncü celsesinde, başka bir davadan tutuklu yargılanan gazeteci Mehmet Baransu'nun konuşması sırasında bazı müştekiler ve sanıklar arasında tartışma çıkmış, mahkeme heyetinin verdiği aranın ardından koridorda da tartışan tarafları polis sakinleştirmişti. Baransu ve Atayün'ün de aralarında olduğu bazı sanıklar, ifade için ek süre isteyince duruşma bugüne bırakılmıştı.

- FETÖ/PDY davası

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde geçen yıl 2 Eylül'de görülmeye başlanan FETÖ/PDY davasının duruşmaları, salonun fiziksel koşullarının yetersizliği nedeniyle 5 güne bölünmüştü. 3 Eylül'de görülen duruşmada, tutuklu yargılanan eski Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat Dağlı, emniyet personeli Ahmet Şanverdi, Bekir Kaymakcıoğlu, Erdem Kanmaz ve Hüseyin Avcı hakkında tahliye kararı verilmişti.

Mahkeme heyeti, 13 Ekim 2015'te görülen duruşmada yayın yasağı kararı almış, 14, 15 ve 16 Ekim'deki duruşmalarda sanıklardan sadece 2'si ifade vermiş, aralarında gazeteci Mehmet Baransu'nun da olduğu diğer sanıklar delilleri gördükten sonra daha geniş savunma yapmak için zaman isteyince duruşma 13 Ocak 2016'ya ertelenmişti. Başka bir dosyanın da dahil edilmesiyle sanık sayısının 66'dan 70'e yükseldiği dava, bu tarihte yeniden devam etmiş, sanık avukatlarıyla mahkeme heyeti arasındaki usul tartışmalarıyla geçen duruşmaların ardından 18 Ocak'ta 2 sanık daha ifade vermiş, 19 Ocak'ta da müştekilerin ifadelerinin alınmasına başlanmıştı.

Mahkeme, 8 Şubat'taki duruşmada da savcının 18 sanık hakkındaki tutuklama istemini ve sanık avukatlarının, müvekkilleri hakkındaki adli kontrol hükümlerinin kaldırılması talebini reddederek duruşmayı ertelemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu da davaya avukatları aracılığıyla müdahil olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.