Mersin

'Kömür mü? Ömür mü?' etkinliği düzenlendi

12:34 21 Mayıs 2016
'Kömür mü? Ömür mü?' etkinliği düzenlendi

TEMA Vakfı Erdemli Temsilciliği Bisiklet Grubu düzenlediği 'Kömür mü? Ömür mü?' etkinliğiyle kömürsüz yaşama dikkat çekti.

TEMA Vakfı Erdemli Temsilciliği önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik bisikletli grup üzerine, 'Bisiklet trafiğe çözümdür', 'Pedal çevir kalbini koru', 'Bisiklet insanlığın en asil icadıdır', 'Bisiklet ozan tabakası dostudur', 'Bisiklete bin doğayı koru' ve 'Kömür mü? Ömür mü?' yazılarının yazdığı yeleklerden giyindi.

TEMA Vakfı Erdemli Gönüllü Temsilcisi Haluk Gülle, gazetecilere yaptığı açıklamada, kömür ve kömürlü termik santrallerin zararlarını anlatmak üzere TEMA'nın ülke genelinde bir dizi etkinlik düzenlediğini bildirdi.

Mayıs ayının sonuna kadar TEMA gönüllüleriyle birlikte 'Kömürsüz yaşam herkesin hakkı' sloganıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Gülle, "Kömürlü termik santraller su varlıklarını tüketiyor, sağlığımızı tehdit ediyor. Biz kömürlü termik santraller yerine doğru planlama, enerji verimliliği ve tasarrufuna yönelinmesini ve yenilenebilir enerji sistemi kurulmasını istiyoruz. Türkiye güneş enerjisi üretme konusunda doğal iklime sahiptir. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz. Biz kömürsüz yaşama dikkat çekmek için bu etkinliği düzenliyoruz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından grup, yaklaşık 5 kilometre pedal çevirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.