Mersin

Mersin'de işçinin lojmandan çıkartıldığı iddiası

13:54 23 Mayıs 2016
Mersin'de işçinin lojmandan çıkartıldığı iddiası

Mersin Orman İşletme Müdürlüğünde çalışan işçi, fazla mesai davası açtığı için tayin edilip, ikamet ettiği lojmandan çıkarıldığını iddia etti.

Alınan bilgiye göre, Erdemli ilçesinden Gülnar ilçesine tayini çıkan orman işçisi Ali Yılmaz'ın (52), Akdeniz Mahallesi Talat Göktepe Çamlığı'nda bulunan lojmandaki evi, tutanak tutularak polis nezaretinde Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 6 işçi tarafından boşaltıldı.

Ali Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 33 yıldır Erdemli Orman İşletme Müdürlüğünde yangın önleme işçisi olarak çalıştığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Benim 3 çocuğum var. Ben fazla mesailerim için hakkımı almak adına dava açtım, mahkeme de beni haklı buldu. Dava açtığımı öğrenen kurum yetkilileri, davamdan vazgeçmemi söylediler. Ben de davamdan vazgeçmedim. Daha sonra bu yılın ocak ayında benim tayinimi Gülnar ilçesine çıkarttılar, ardından ise lojmandan çıkartmak istediler. Ben de 'Okullar tatil olunca yazın çıkarım' dedim. Benim talebimi dinlemeyerek lojmandan çıkartıyorlar. İşin en acısı ise evimin eşyalarını çalışma arkadaşlarıma boşalttırıyorlar."

Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Kamu konutları yönetmeliğine göre tayini çıkan işçi veya memurun 2 ay içerisinde lojmanı boşaltması gerekiyor. 4 ay geçmesine rağmen lojman boşaltılmadığı için tutanak ile boşaltmak zorunda kaldık. Boşalan lojmanlar tayini gelen memur arkadaşlara verilecek." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.